Hírek

„Dzsudzsák visszatér Európába”

Egy újságcikk szerint arra kérte a Dinamo vezetőit, hogy télen ne akadályozzák meg a távozását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz izvestia.ru arról ír, hogy Dzsudzsák Balázs elvágyódik Moszkvából. A cikk szerint a 26 éves szélső középpályás továbbra is fájlalja, hogy a klubvezetők nyáron nem engedték el az olasz Interhez, és reméli, télen meggondolják magukat ezzel kapcsolatban.

A cikk hozzáteszi, a hírek szerint az elmúlt szezonban számos vezető európai klub érdeklődött a magyar válogatott játékos iránt, közülük a milánóiak voltak a legaktívabbak, és 14 millió eurót sem sajnáltak volna kifizetni érte, de a vezetők Dan Petrescu vezetőedző kérésére még a tárgyalásoktól is elzárkóztak.

A szerző megszólaltatta Vörösbaranyi József menedzsert is, aki úgy fogalmazott, Dzsudzsák elégedett, és jól érzi magát mostani csapatánál, iránt továbbra is számos vezető európai klub érdeklődik, olyanok, amelyekről a legtöbb játékos csak álmodhat. A középpályás már nagyon szeretne visszatérni Nyugat-Európába, az egyik legnépszerűbb bajnokságba, ezért arra kérte a moszkvai vezetőket, télen ne akadályozzák meg a távozását.

Szakértőként megszólal a cikkben Szergej Szilkin, a Dinamo korábbi edzője is, aki elmondta, Dzsudzsák szerinte is nagyon tehetséges, jó játékos, de biztos benne, hogy a klubnál vannak olyanok, akik képesek helyettesíteni. Elárulta, a moszkvaiak nagyon sokáig figyelték a magyar válogatott középpályást, amikor még Hollandiában szerepelt. Akkoriban kitűnt csapattársai közül, és bizonyította, hogy stabil, minőségi játékos. A mai napig őt tartják a Dinamo egyik vezéregyéniségének és kulcsfigurájának. Legfőbb előnye a sokoldalúság, ami nagyon fontos. Éppen ezért érthető, hogy Petrescu bízik benne, ragaszkodik hozzá, és nem akarja, hogy másik csapatba menjen. Ugyanakkor Dzsudzsák távozási vágya is elég logikus. Szilkin hozzátette: biztos benne, hogy azon a szinten is megállná a helyét a játékos, amit az egyik legnépszerűbb klub, az egyik a legerősebb európai bajnokság képvisel.

– Ami a Dinamót illeti, nem mondanám, hogy ez negatív hatással lehet a csapatra, mert eddig már elég sok jó játékost igazolt, aki képes Dzsudzsák helyén játszani – mondta a csapat egykori edzője.

A cikk emlékeztet rá, hogy Dzsudzsák Balázs a holland PSV Eindhoven csapatából 2011 júliusában 14 millió euróért igazolt az Anzsi Mahacskalába, majd 2012 januárjában 18 millió euróért szerződött a Dinamo Moszkvába. Piaci értéke a transfermarkt.de szerint jelenleg mintegy 13 millió euró, szerződése 2015 végéig érvényes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik