Hírek

Rendőri kísérettel aludtak

Dzsudzsák Balázs elmesélte, hogy a román-meccs után még az étterembe is biztonsági őrök követték őket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott szélső középpályása az Észtország ellen 5-1-re megnyert világbajnoki selejtező után azt mondta, örül, hogy ilyen karakteres társakkal játszhatott együtt.

– A mérkőzés előtti három napban rendőri kísérettel kellett aludnunk, biztonsági őrök követtek még az étterembe is, ez fájó pont a csapatnak – kezdte kissé feldúltan a Puskás-stadionban játszott meccs utáni nyilatkozatát a Dinamo Moszkva légiósa, aki egy góllal vette ki a részét az észtek elleni sikerből.

Hozzátette, a múlt pénteki, románoktól elszenvedett 3-0-s vereség után ő maga és a válogatott többi tagja is elismerte, hogy rosszul teljesített.

– Ennek ellenére azt gondolom, nem biztos, hogy mindent a mi számlánkra kell írni, és az ország gondját a nyakunkba kell varrni, az elmúlt három napban mégis mindent megkaptunk, hol egyénenként, hol csapatként – magyarázta Dzsudzsák.

Úgy fogalmazott, nem akar áldozatként feltűnni, és nem akar nekimenni a közönségnek, csupán elmesélte, hogy mi történt velük a két meccs közötti három napban.

– Némán hallgattuk, hogy napokig mindenhol mi voltunk a téma, és szégyent hoztunk az országra, úgy gondolom, hogy a mostani öt-egy után mi is elmondhatjuk, hogyan éltük meg ezt a bizonyos három napot – folytatta a futballista.

Hozzátette, a válogatott a saját útjára koncentrál, ráadásul a keddi győzelemmel, és azzal, hogy a románok közben kikaptak a törököktől, a csapat visszavette a D-csoportban a második, pótselejtezőt érő helyet.

– Persze lehet mondani, hogy nekünk még a hollandokkal is játszanunk kell, de emlékeztetnék mindenkit, hogy az észtek néhány napja kettő-kettőre végeztek ellenük – mondta Dzsudzsák, s hangsúlyozta, nem akar belemenni az előzetes esélylatolgatásba, mert érzése szerint a románok elleni meccs előtt elkövették azt a hibát, hogy leígérték a csillagokat az égről.

Az esti találkozón a magyarok negyedik gólját szerző Németh Krisztián azt emelte ki, hogy bár Romániában nem játszott, mégis ugyanúgy megviselte a háromgólos vereség, mint mindenki mást a csapatból.

– Úgy érzem, hogy sportemberekhez méltóan reagáltunk arra a kudarcra, nagyon örülök, hogy ez a meccs ilyen jól sikerült – magyarázta a Hollandiában játszó csatár.

Az észtek ellen egy remek egyéni megmozdulást követően eredményes Böde Dániel azt mondta, a közönséget semennyire sem tudták kárpótolni ezzel a sikerrel a múlt pénteki bukaresti eredmény miatt, s hozzátette, a játékosok legfeljebb családtagjaikat és barátaikat engesztelhették ki valamelyest.

– Szerintem a teljes selejtezősorozat legnehezebb feladata vár ránk, mivel Hollandiából kellene elhozni három pontot, ugyanakkor azt gondolom, hogy megfelelően agresszív játékkal lehet esélyünk a sikerre – tekintett előre, a soron következő mérkőzésre a Ferencváros támadója.

A válogatott irányítója, és kedd esti csapatkapitánya, Hajnal Tamás arról beszélt, a mérkőzés előtt az lebegett a szemük előtt, hogy a román-török összecsapás számukra kedvező alakulása esetén egy győzelemmel visszavehetik a Bukarestben elveszített második helyet.

– Örülök, mert ez úgy sikerült, hogy a meccs nagyobb részében jól is játszottunk, ráadásul nagy különbséggel nyertünk. Azt gondolom, a csapat morális erejét jól mutatja, hogy egy ilyen fájó vereség után mennyire gyorsan sikerült talpra állnunk – szögezte le a német Ingolstadt légiósa.

Olvasói sztorik