Hírek

Nagyon elkapták a fonalat

Vass László és Herédi Attila értékelte a magyar válogatott Észtország elleni győzelmét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott hazai környezetben 5-1-re nyert Észtország ellen a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, sikerével pedig a törököktől vereséget szenvedő románokat megelőzve ismét a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában.

A Rangadó.hu állandó szakértői közül Vass László, a Siófok edzője a helyszínen, a Puskás-stadionban tekintette meg a kedd esti mérkőzést.

Lendület helyett csak villanások

Jól kezdte a csapat a mérkőzést. Az összetétel különbözött a péntekitől, de a személyi változások érhetőek voltak a gyenge teljesítmények miatt. Pozitívum volt a támadójátékban Németh Krisztián mozgékonysága, ami sokat jelentett, és az is tetszett, hogy Böde Dánielt mélyebből indította a kapitány, ez leginkább a harmadik gólnál csúcsosodott ki – kezdte elemzését Vass László.

Hátul továbbra is érezhető volt némi bizonytalanság, ez elpasszolt labdákban, hibákban, pontatlanságokban mutatkozott meg. Ezek válogatott szinten rosszul néznek ki. A középpályán Elek Ákos nem sokat tett hozzá, Hajnal Tamást viszont kiemelném a mozgékonysága, lendülete miatt. Az első félidő támadójátéka során Koman Vladimir nagyon jól ment befelé, és eredményesek voltak Dzsudzsák próbálkozásai is. Ezek azok, amik az előző meccsen nem voltak meg. Azt nem mondanám, hogy lendületes voltak a mieink, de egyszer-egyszer villantak, s olyankor ellenfelük mögé tudtak kerülni.

A szélről belőtt labdáinknál egy megszeppent, kialakulni nem tudó észt válogatottat láttam, a második félidő elején viszont érdekes változás történt. Mi nagyon lassan kezdtünk, ők viszont sebességet váltottak, és félő volt, hogy ránk tudnak jönni, mert a futóverseny után egyre-másra alakították ki a lehetőségeiket. A legjobbkor jött a negyedik gól, mert akkoriban eléggé szétesett a csapatjátékunk. Ezután az észteknél törés következett be, a mieink viszont megkönnyebbültek a nagy előnyben.

Ezúttal magunkat kellett elsősorban legyőzni, ami sikerült, de felszabadult játékról csak az első félidő egyes szakaszaiban, és négy-egy után beszélhettünk. A bukaresti vereség után ennek a sikernek önbizalom-növelőnek kell lennie, és el kell feledtetnie azt a negatív mérkőzést. Mindenki tegye a helyére ezt a győzelmet és azt a vereséget is. A remény tovább él, bár nagyon nehéz mérkőzés következik. Addig egy-két személyi változásnak történnie kell, és jó lenne, ha a legtöbb játékosunk rendszeresen szerepelhetne a klubjában, hogy jobb formába kerüljön, ezáltal ütőképesebb legyen a válogatott.

Az Újpest egykori válogatott játékosa, a Jászapáti edzője, Herédi Attila szerint összeszedett és egységes volt a magyar csapat, amely nyerni akart, és mindent megtett érte.

Bejöttek a változtatások

A magyarok megmutatták, hogyan kell kézben tartani egy meccset. Bár a vezetést egy öngólnak köszönhettük, odáig már volt két helyzetünk. Külön kell kezelni ezt a meccset a péntekitől, de összességében mégsem lehet külön kezelni, hiszen ugyanabba a sorozatba tartozik. A mieink ezúttal úgy futballoztak, ahogy kell, mindenki pörgött, és az ellenfél kapuját támadva játszott. Ha valakinél labda volt a támadószekcióban, akkor az ellenfél kapuja felé indult.

Nem tudom, ezen a meccsen miért működött mindez, románok ellen meg miért nem. Kizártnak tartom, hogy csak és kizárólag a második percben történt szerencsétlen megmozdulás volt az oka. Az nem tud annyira tönkretenni egy csapatot, hogy utána végig úgy futballozzon, ahogy a magyar csapat, tehát biztosan nem csak ez váltotta ki.

Mindenkinek magába kellett néznie, a játékosoknak és a kapitánynak is, mert nyilván volt olyan, amit ő rontott el Bukarestben. A sérüléstől és az eltiltástól eltekintve nem véletlenül kerültek ki néhányan, és a változtatások végül tökéletesen igazolták Egervári elképzeléseit. Lehetett látni, hogy a kapitány megkönnyebbült a meccs végén.

Ami Dzsudzsák Balázs nyilatkozatát illeti, neki nem adok mindenben igazat, mert a verbális támadást el kell fogadnia, ha a szurkolók egy több mint tízmilliós népet képviselő játékoson nem látják az akaratot, és hiányolják, hogy nem követett el mindent, nem futott, nem küzdött, nem harcolt Bukarestben.

Ma nagyon elkapták a fonalat, jól ment mindenkinek, összeszedett és egységes volt a csapat, nyerni akart, és mindent megtett érte. Élvezhető, jó meccs volt.

Olvasói sztorik