Hírek

A vízilabdázók példát mutatnak

A világbajnok pólócsapat kiáll a labdarúgó-válogatott mellett, és ott lesz a Puskás-stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott kiáll a labdarúgók mellett, és teljes kerettel kilátogat a kedd esti, észtek elleni mérkőzésre. Benedek Tibor szövetségi kapitány az MLSZ honlapján elmondta, csapata átérzi a focisták nehéz helyzetét, és azzal is biztosítja támogatásáról Egervári Sándor együttesét, hogy teljes létszámban ott lesz a Puskás-stadionban. A labdarúgók örömmel fogadták a pólósok támogatását, hiszen ilyen nehéz helyzetben minden biztató szó erőt ad az Észtország elleni selejtező előtt.

– Azt gondolom, hogy a vébégyőzelmünk és a korábbi sikereink hitelessé teszik a csapatot a közvélemény szemében, és egy ilyen nehéz pillanatban ki kellett állnunk a válogatott mellett – mondta Benedek Tibor. – Minden csapatnak vannak sikerei és kudarcai, az utóbbiakért sem lehet elítélni a játékosokat, ugyanis erről szól a sport, az egyik csapat nyer, a másik pedig veszít. Az igazi sportemberek a kudarcból is erőt tudnak meríteni, és ennek is köszönhetően fel tudnak állni a padlóról. Ezerszer volt ez ránk, pólósokra is igaz, és mindig jól esett, ha a család, a barátok mellett másoktól is kaptunk egy kis támogatást. Tudjuk, hogy nem váltjuk meg a világot ezzel a gesztussal, de ha egy kicsit is tudunk segíteni, már megérte.

A pólósok háromszoros olimpiai bajnok kapitánya hozzátette: az utóbbi másfél évtizedben a sikerek mellett rengeteg kudarc is érte a vízilabda-csapatot, de ő a mai napig felhasználja a negatív élményeket a győzelmei eléréséhez.

– Válogatott játékosként mindig ezekből merítettünk erőt, nélkülük talán a sikerek sem jöttek volna – folytatta Benedek Tibor. – Egy erős csapat mindig fel tud állni a padlóról, és meggyőződésem, hogy a futball-válogatott játékosai erős csapatot alkotnak, s noha ilyen rövid idő alatt nem könnyű elrendezni magukban a történteket, arra számítok, hogy az észtek ellen plusz motiváció formájában érezteti hatását a bukaresti vereség, a játékosok dühből, dacból is megmutatják, sokkal többre képesek. A közhangulat most nem a legjobb, a sajtónak, ezen belül a televíziós kommentátornak óriási felelőssége van a szurkolói hangulat alakításában, hiszen a több millió tévénézőből, újságolvasóból csak kevesen értenek igazán magas szinten a labdarúgáshoz, a többieket nagyban befolyásolja, milyen a média hozzáállása a csapathoz.