Hírek

Újra a második helyen

A magyar válogatott 5-1-re nyert Észtország ellen, a románok pedig kikaptak a törököktől.
Világbajnoki selejtező, D-csoport, 8. forduló
Magyarország–Észtország 5-1 (3-0)
Puskás-stadion, 10 ezer néző. Játékvezető: Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Kádár, Laczkó (Devecseri, 62.) – Koman, Elek Á. (Gyömbér, 76.), Hajnal, Dzsudzsák – Böde, Németh K. (Szakály P., 86.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Észtország: Pareiko – Jääger, Reintam, Klavan, Teniste – Purje (Ojamaa, a szünetben), Vunk, Mosnikov, Kink (Kams, 76.) – Anier, Ahjupera (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli
Gólszerzők: Klavan (öngól 11.), Hajnal (21.), Böde (41.), Németh K. (69.), Dzsudzsák (85.), illetve Kink (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, csak teljesen egészséges, és százszázalékosan motivált játékosok lépnek pályára a kezdő-tizenegyben. Ugyanott elhangzott, hogy Varga József sérült, Korcsmár Zsolt pedig eltiltott. Rajtuk kívül Szalai Ádám és Lipták Zoltán hiányzik, tehát minden bizonnyal az ő hozzáállásukkal volt elégedetlen a kapitány Bukarestben.

Ezúttal már nem Dzsudzsák Balázs, hanem Hajnal Tamás volt a magyarok csapatkapitánya. „Úgy szurkolunk, ahogy ti játszottatok” – írták a drukkerek egy nagy transzparensen, és csapatunk bukaresti gyengélkedésére válaszul, eleinte csendben voltak.

A romániai meccs gyors hazai góllal kezdődött, és majdnem ez a találkozó is hazai találattal indult: a negyedik percben Dzsudzsák lövése egy észt lábról Németh Krisztián elé került, aki a felső lécet találta telibe. Három perccel később egy szöglet után Böde Dániel került nagy helyzetbe, de a gólvonalról menteni tudtak a vendégek.

A bukaresti pechsorozat most szerencsévé változott, mert a 11. percben ritkán látható öngóllal szerzett vezetést Magyarország: Dzsudzsák beadását követően a menteni igyekvő Reintam rálőtte a labdát csapattársa, Klavan lábára, ahonnan védhetetlenül az észt kapuba hullott (1-0).

A gól után is megmaradt a mieink mezőnyfölénye, ami leginkább a jelentős labdabirtoklásban mutatkozott meg. A 21. percben egy tetszetős támadás végén Koman passzát követően Hajnal kapásból lőtt az észtek hálójába (2-0). Ezután még jött egy-két magyar akció, de Észtország is kezdett éledezni, és ez lövésekben is megmutatkozott. Az utolsó negyedórára némileg visszaesett az iram és a színvonal.

A 31. percben Ahjupera csúsztatott fejjel a kapufa mellé. Három perccel később Böde Dániel beadása után Németh Krisztián próbálkozása az oldalhálóban kötött ki. Majdhogynem unalomba fulladt a játszadozás, amikor a 41. percben Böde egy hosszú szólót életerős, pontos lövéssel zárt le, amelyből megszületett a mieink harmadik gólja (3-0).

A szünet után azonnal szépítettek az észtek: a magyar védelem asszisztálása mellett a győri légiós, Tarmo Kink volt eredményes (3-1). Az 53. percben egy mintaszerű támadás végén Dzsudzsák beadását Németh Krisztián csak centikkel lőtt a kapufa mellé. Egy perccel később ismét a magyar kapu forgott veszélyben, de Zenjov az oldalhálóba bombázott. Az 57. percben egy vendégbeadás után üresen tátongott a magyar kapu, de Laczkó az utolsó pillanatban felszabadított.

A 62. percben Egervári Sándor újoncot avatott, hiszen Laczkó Zsolt helyett a szombathelyi Devecseri Szilárdot küldte pályára. Rögtön ezután egy szabadrúgásból majdnem gól lett Vanczák csúsztatott fejesének köszönhetően, de végül felszabadítottak a vendégek. A 69. percben Koman remek passzát Németh Krisztián lőtte a kapu hosszú alsó sarkába (4-1).

Újra megélénkült a játék, és a 85. percben megszületett az ötödik magyar gól. Reintam lerántotta Böde Dánielt, de a bíró nem állította ki az észt játékost. A szabadrúgást Dzsudzsák végezte el, lövése megpattant a sorfalon, és a hálóba vágódott (5-1).

A magyarok helyenként kimondottan tetszetős, közönségszórakoztató játékkal győztek. Noha a bukaresti csalódást nem lehet felejtetni, de némileg talán kozmetikázták azt.

Mivel a románok hazai pályán 2-0-ra kikaptak Törökországtól, a magyar válogatott ismét a csoport második helyén áll.

A Rangadó.hu állandó szakértői, Herédi Attila és Vass László értékelése ide kattintva olvasható!

– Köszönet a ma kilátogatóknak, akik bíztak és hittek bennünk, ez kellett nekünk. Külön köszönjük a vízilabda-válogatottnak is a jelenlétüket, és a megnyilatkozásukat – kezdte nyilatkozatát Egervári Sándor szövetségi kapitány. – Nagyon nagy gratuláció a válogatottnak, hiszen ma kitettek magukért, ami beléjük szorult pénteken, azt ma kiadták. Jár a gratuláció a srácoknak, meg akarták mutatni a szurkolóknak, hogy tudnak jól játszani. Egy győztes meccs után nem illik beszélni a negatívumokról, de csak kilencven százalékban vagyok elégedett a csapat játékával, ám a hihetetlen motivációs erő három ponthoz segített minket. A mai mérkőzésen motiváltan és kezdeményezően játszott a csapat, csak a második félidő első negyedórájában nyújtott rosszabb teljesítményt. A törökök romániai sikere fenntartja a reményt a második hely megszerzésére. Küzdeni fogunk azért, hogy megtartsuk a pótselejtezőt érő helyet.

További eredmények

Románia–Törökország 0-2, gólszerzők: Yilmaz (22.), Erding (95.)

Andorra–Hollandia 0-2, gólszerzők: van Persie (50., 54.)

A csoport állása: 1. Hollandia 22 pont, 2. Magyarország 14 pont (18-12), 3. Törökország 13 pont (14-7), 4. Románia 13 pont (13-12), 5. Észtország 7 pont, 6. Andorra 0 pont

A további program

Október 11.

Észtország–Törökország

Hollandia–Magyarország

Andorra–Románia

Október 15.

Románia–Észtország

Törökország–Hollandia

Magyarország–Andorra

Olvasói sztorik