Hírek

„Nagyon nagy csalódást okoztunk”

Dzsudzsák, Korcsmár, Guzmics és Böde nyilatkozott a magyar válogatott Románia elleni veresége után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Romániától a világbajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában, Bukarestben. A lefújás után mindenki csalódott volt, és egyetértett abban, hogy a korai gól sokkolta a csapatot. Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya sem titkolta csalódottságát.

– Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és így buzdították a csapatot – idézi az orosz Dinamo Moszkva játékosát az MTI. – Nagyon nagy csalódást okoztunk nekik, nem tudom, hogyan fogjuk kárpótolni őket, de azon leszünk, hogy egy picit szépítsünk majd ezen a dolgon. Ugyanakkor tudom, hogy ezt nem lehet, hiszen nekik ez volt a mindent vagy semmit mérkőzés, hogy ha utolsók vagyunk a csoportban, de itt nyerünk, akkor is náluk olyan, mintha továbbjutottunk volna. Itt csalódások sora ért most bennünket.

Dzsudzsák elmondta: sajnos sok egyéni hiba volt a mérkőzésen, ráadásul szerkezetileg is „úton voltak” a játékosok, tehát túl nagy területet hagytak a románoknak, amit ők ki is használtak. Ugyanakkor ő is hangsúlyozta, hogy a második percben kapott potyagól sokkolta az együttest, ezzel pedig „embereket lehet elveszteni”.

– Most vállalnunk kell mindenféle támadást, és csöndben kell maradnunk, mert amit mondanak, arra nincs válasz – mondta Dzsudzsák Balázs, aki újságírói kérdésre hozzátette, nem lenne meglepődve, ha az észtek elleni, keddi összecsapáson alig lenne néző a Puskás Ferenc Stadionban. A világbajnoki selejtezők hátralevő részével kapcsolatban elmondta, a kötelező mérkőzéseket – Észtország és Andorra ellen – hozni kell, ráadásul most már Hollandiából is el kellene hozni egy pontot.

A második percben hatalmasat hibázó Guzmics Richárd szintén nehezen talált szavakat a történtekre.

– Nagyon nagyot hibáztam, sajnos nem tudom semmissé tenni. Azt beszéltük meg, hogy az első percekben próbáljuk meg átívelni a középpályájukat, ezt akartam tenni, de belsővel rosszul találtam el – mondta a Haladás játékosa. – Ha bárhogy máshogy belerúgok egy jó nagyot, és kimegy a stadionból, az sem baj. Sajnos rosszul találtam el, ez pedig döntően befolyásolta a mérkőzést.

Némi meglepetésre Korcsmár Zsolt ezúttal a középpályán kapott lehetőséget, ám mivel a hazaiak a 31. percben már két góllal vezettek, Egervári Sándor taktikai okok miatt lecserélte a játékost, aki ráadásul sárga lapjai miatt nem szerepelhet majd kedden az észtek ellen.

– Taktikai lépés volt, amit elfogadtam. Sok volt a sérültünk, a szakmai stáb pedig így látta a legjobbnak, sajnálom, mert maradt még bennem, úgy érzem, jobb teljesítményre lettem volna képes. Nagyon csalódottak vagyunk, de szeretnénk ezt a két hetes időszakot egy keddi győzelemmel zárni – nyilatkozta a német Greuther Fürth játékosa.

Böde Dániel szerint a második gól után már nem volt esély a fordításra.

– Nagyon nehéz megszólalni ezután a meccs után. Az első gólt követően arra gondoltam, hogy hibázott az egyik társunk, de nincs semmi veszve, közösen ki kell javítanunk a hibáját, és meg kell fordítani a meccset. Aztán a második gól előtt helyzetbe kerültem, de tisztáztak előlem a védők, az ellentámadásból pedig a román játékos élete gólját lőtte. Innentől kezdve csak futottunk az eredmény után, és nem volt esélyünk a fordításra – nyilatkozta a Ferencváros támadója.

A magyar válogatott hét fordulót követően a harmadik helyen áll a D-csoportban, két ponttal lemaradva a román csapat mögött. Románia kedden a törököket, a magyarok pedig az észteket fogadják, utóbbi gárda közel állt pénteken a bravúrhoz, ugyanis hazai környezetben a hollandok ellen értek el 2-2-es döntetlent, úgy, hogy a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek.

Mindez azt vetíti előre, hogy a magyar válogatottnak három nap múlva is rendkívül nehéz dolga lesz.

Olvasói sztorik