Videó

Román-magyar 3-0

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Romániától a világbajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában, Bukarestben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar szurkolók „ki nem ugrál, büdös román” rigmussal, illetve cigányozással hergelték magukat a rendkívül fontos összecsapásra, de a házigazdák oldaláról sem maradt el a válasz, „kifelé, kifelé, a magyarokkal az országból kifelé” hangzott a legtöbbször. A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben.

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a románok már vezettek, igaz, Marica góljához Guzmics elképesztő hibája is kellett. Ettől megzavarodott a magyar csapat, de ezt a románok egy darabig nem használták ki. Bő negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy Egervári Sándor együttese rendezze sorait, de a találkozót így is a hazaiak irányították, volt, hogy egy percig passzolgatták körbe a magyar játékosokat.

A 31. percben egy távoli bombából növelték előnyüket a románok, a hazai ultrák – akik a kapujuk mögött helyezkedtek el – ennek már nem igazán örülhettek, a rendőrség ugyanis kiszorította őket a szektorukból.

Egervári Sándor nem várhatott a változtatással, védekező középpályását, Korcsmárt irányítóra, Hajnalra cserélte.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a románok kedvükre adogattak, nem erőltették a támadásokat. A magyarok ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki. A 68. percben Stancu dönthette volna végleg el a három pont sorsát, egyedül vezethette Bogdánra a labdát, de a magyar kapus óriási bravúrral hárított. Néhány pillanattal később ismét csak rajta múlt, hogy nem született meg a házigazdák harmadik gólja.

A magyar csapat a hajrára sem tudott kellőképpen felpörögni, ráadásul Tanase is betalált, így a vendégek kilátástalan játékkal, sima vereséget szenvedtek.

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D-csoportban. Egervári Sándor együttese – amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben – kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

Olvasói sztorik