Hírek

Miről beszél, kapitány úr?

Egervári előrelépést említett a román zakó után, a Rangadó.hu pedig megfejtette, mire gondolhatott!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott úgy kapott ki 3-0-ra Romániában, hogy gyakorlatilag pályán sem volt. A látottak azért nem szorulnak különösebben minősítésre, mert a játékosoknak minden bizonnyal eléggé megalázó lehetett átélni, a szurkolóknak pedig talán még kiábrándítóbb volt végignézni a történteket.

Örüljön aki nem látta! Aki pedig látta, próbálja meg mihamarabb elfelejteni, bár ezt aligha lehet…

Már a meccs napján megjelent egy cikk a Sport Plusz című hetilapban, amely arról szól, hogy Mészöly Géza lesz a szövetségi kapitányi poszton Egervári Sándor utódja. A lefújás után Fehér György, a mifocink.com szerzője is sürgette a jelenlegi vezetőedző lemondását. Ehhez képest a meccs utáni kapitányi nyilatkozatból kiderült, a trénernek eszében sincs távozni, sőt már az Észtország elleni mérkőzésről beszélt.

Persze, mindez szíve joga, de elkövetett egy nagy hibát az értékelése során. Kimondta a következő mondatot: „a mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket.”

A magyar labdarúgó-válogatott előrelépése olyan, mint a Loch Ness-i szörny: mindenki beszél róla, de még senki sem látta! Akik pedig úgy vélik, hogy mégis látták, azok a bolondok házában kötnek ki.

A helyzet persze pofonegyszerű, nincs szükség szubjektív ítélkezésre, inkább elő a számokkal, az eredményekkel! Lássuk, miben rejlik az Egervári-csapat előrelépése.

Az edzőt 2010. júliusában nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányává. Azóta csapatunk a következő bravúrokat érte el: győzelem Finnországban, illetve idehaza Svédország és Törökország ellen. A szektás Egervári-fanatikusok Csehország idegenbeli legyőzését is beszámíthatják, bár az felkészülési meccs volt.

Ezek kétségkívül imponáló eredmények, de ne feledjük, hogy ehhez hasonlóan néhány kiugró eredményre Egervári elődei is képesek voltak. Erwin Koeman ült a kispadon, amikor nyertünk az Európa-bajnoki címvédő Görögország ellen (barátságos meccsen 3-2), később pedig az addig veretlen Dánia otthonában, világbajnoki selejtezőn is győztünk (1-0).

Várhidi Péter irányításával vertük meg a regnáló világbajnok olaszokat (3-1), illetve a nálunk magasabban jegyzett lengyelek otthonában rendezett edzőmeccsről is győztesen távoztunk (1-0).

A Bozsik-féle csapatot inkább hagyjuk, de nézzük Lothar Matthäus válogatottját, amely Németország és Skócia skalpját is begyűjtötte.

Egy különbség van a korábbi esztendők magyar csapatai, illetve a mostani együttes között. A közelmúltban rendszerint becsúszott egy-egy szégyenletes zakó valamelyik miniállam ellen. Emlékezhetünk a Lettország, az Izland, a Ciprus, vagy a Málta elleni kudarcra. Ilyesmi Egervári kapitánysága alatt nem fordult elő! Két évvel ezelőtt Luxemburgot is sikerült magabiztosan, 1-0-ra kiütni…

Komoly előrelépés! Csak így tovább!

Olvasói sztorik