Hírek

„Nem romboltunk le mindent”

Koman Vladimir helytelennek tartja, hogy egy meccsel, a romániai vereséggel elvesztették az ország bizalmát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban csapatot váltott Koman Vladimir, az orosz FK Krasznodar ugyanis kölcsönadta a szintén első osztályú FK Ural Szverdlovszkaja Oblaszty együttesének. A 24 éves középpályás stabil tagja a magyar válogatottnak, így természetesen a Hollandia elleni, pénteki világbajnoki selejtezőre készülő keretben is helyet kapott. A csapat hétfőn kezdte a felkészülést Telkiben. A sajtótájékoztatón Koman a romániai vereségre visszakanyarodva elmondta, most már csak pozitív dolgokra van szükségük, mert csak így tudnak előrelépni.

– Hasznos volt a klubváltás?
– Úgy néz ki, hogy több lehetőségem van a játékra. Ez a klubváltás jót tett fejben is, mentálisan is – mesélte Koman Vladimir. – A játéklehetőség tehát megvan, sajnos az eredmények annyira nincsenek, de ezt tudtam, amikor odamentem, viszont nagyon fontos számomra, hogy folyamatosan játékban lehessek. Sajnos ki kellett hagynom az utolsó két bajnokit, mert volt egy kisebb sérülésem, de már minden rendben, tehát minden erőmmel készülhetek a válogatott meccsekre.

– Mit vár a pénteki, amszterdami meccstől?
– Hogy milyen lesz, azt nem tudom, de nem sokszor fordult elő, hogy a selejtező vége előtt is megvan az esélyünk a világbajnokságra való kijutásra. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt ne rontsuk el. Majd meglátjuk, hogy fog összejönni a mérkőzés. Úgy készülök, ahogy eddig. A válogatottság nagyon nagy megtiszteltetés mindenki számára. Az esély adott, és mindig úgy készülök, hogy optimista vagyok, a legjobbat kell kihoznunk magunkból.

– Mi szükséges ahhoz, hogy az utóbbi időben megcsappant szurkolói bizalmat visszaállítsák?
– A bizalmat elveszítettük? Ezzel nem értek egyet, mert a válogatottnak nagyon szép eredményei vannak, legalábbis amióta itt vagyok, és szerintem nagyon sokat fejlődött. Felépítettünk valamit, ami nagyon nehéz volt. Ezt mindenki könnyen veszi, pedig abszolút nem volt könnyű dolog. Két meccsel a vége előtt is van esélyünk arra, hogy kijussunk a vébére, ez nem egyszerű dolog. A szerencse sem állt mellénk, mert ilyen csoportba kerültünk. Nyilván lehetett volna könnyebb is, de ez most tökmindegy. Szerintem a csapat teljes mértékben helytállt. Felépítettünk valamit, de egy mérkőzés nem úgy jött össze, ahogy ezt mindenki elvárta. Ezt már mindenki sajnálja, de szerintem annyira nem korrekt dolog, hogy ezzel leromboltunk mindent. A bizalmat nem lett volna szabad ennyire elveszítenünk. Például az én összes barátom, ismerősöm is éreztette velem a mérkőzés után, hogy akkor most mi lesz. Mi lesz? Másodikok vagyunk, megvan az esély, próbáljunk meg saját erőből kijutni a világbajnokságra. Helytelennek tartom, hogy egy meccsel elvesztettük egy ország bizalmát. Úgy gondolom, ezt kicsit másképpen kellett volna kezelni, de sajnos így történt. Bízom a csapatban, bízom magunkban, és bízom abban, hogy továbbra is mellénk fog állni az ország, a szurkolóink, a nézőink, ahogy eddig is tették. Nekünk csak ez kell. Most nem a negatívumokat kell hallgatnunk, hogy lehetett volna így, meg úgy, hanem csak pozitív dolgok kellenek, mert csak így lehet előrelépni, és így lép előre az összes ország. Remélem, Magyarország is így fog előrelépni majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik