Nemzetközi foci

Pintér csapata búcsúzott a kupától

Az orosz Tom Tomszk nem bírt másodosztályú ellenfelével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szerdai mérkőzéseket összegezzük.

Megyeri Balázs védte a görög bajnok Olympiakosz kapuját az Aszterasz Tripolisz elleni bajnokin. Az együttes pont nélkül maradt: bár a magyar hálóőr csapata az 1-0-s hazai vezetéssel záródó első játékrész után egyenlíteni tudott, a ráadásban újabb gólt kapott, így 2-1-es vereséget szenvedett.

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg sima, 3-0-s vereséget szenvedett az Austria Wien vendégeként. Az együttes kapuját ezúttal is Gulácsi Péter őrizte.

Tizenegyesekkel búcsúzott az Orosz Kupától a Pintér Ádámot végig a soraiban tudó Tom Tomszk a Lucs Energija ellen. A mérkőzésen a válogatott védő csapata szerzett vezetést, sőt az első félidő hajrájában emberelőnybe is került. A második játékrészben azonban egyenlítettek a vendégek. Több gól nem esett a rendes játékidőben, a hosszabbításban sem, így következhettek a büntetők. Mindkét csapat pocsékul lőtte a tizenegyeseket: a Tomszk az első négy kísérletéből nem talált a kapuba, míg a vendégek háromszor hibáztak az öt lövésből, amely elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

A német Bundesligában szereplő Hannover 3-1-es vereséget szenvedett a Hoffenheim otthonában. A vendégek magyar középpályása, Huszti Szabolcs végigjátszotta a találkozót, melyen egy sárga lap fűződött a nevéhez.

Az 1860 München Király Gáborral a kapuban győzte le az Energie Cottbus-t a német másodosztályban. A magyar válogatott kapus eszén egyszer jártak túl a hazaiak, de csapata így is 2-1-es sikert aratott. Sváb Dániel a Cottbus kispadján kapott helyet, de nem cserélték be. A harmadosztályban Bajner Bálint csereként csupán néhány percet játszott a Borussia Dortmund II-ben: csapata 0-0-s döntetlent ért el a Hallescher otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik