Nemzetközi foci

Adorján és Kovács Péter játszott

Honfitársaink közül Gyepes Gábor, Pintér Ádám, Koman Vladimir, Sváb Dániel és Filkor Attila sem léphetett pályára pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A malajziai bajnokság 11. fordulójában Gyepes Gábor együttese, a Sarawak hazai pályán 3-1-re kikapott az első helyre lépő Terengganu csapatától. A rutinos magyar védő sárga lapok miatti eltiltás miatt ezúttal nem játszhatott. Edzője a meccs előtt elmondta, vélhetően nagyon fog hiányozni az együttesből honfitársunk, aki a védelem alappillére, és a végeredményt látva bizony jól sejtette… A Sarawak nincs valami jó formában, hiszen utóbbi négy meccsén összesen csak egy pontot szerzett. Robert Alberts szerint a sérülések és az eltiltások miatt kritikus időszak ez csapata számára.

Az orosz első osztály 24. fordulójában a kiesés ellen harcoló Tom Tomszk 2-0-ra kikapott a Kubany Krasznodar otthonában. A vesztes vendégek magyar játékosa, Pintér Ádám a kispadról nézte végig a találkozót, edzője nem cserélte be.

Az FK Ural bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a Szpartak Moszkva otthonában, de a vendégek magyar légiósa, Koman Vladimir sérülés miatt kihagyta a meccset.

A német másodosztály 29. fordulójában a sereghajtó Energie Cottbus 0-0-t játszott hazai pályán a két hellyel előrébb álló Dynamo Dresden ellen. A vendégek az első félidő hajrájában tizenegyest rontottak. A házigazdák magyar védőjét, Sváb Dánielt nem nevezték a találkozóra.

A norvég bajnoki címvédő Strömsgodset 0-0-t játszott a Viking otthonában. Kovács Péter az 55. percben lépett pályára a vendégcsapatban.

Adorján Krisztián csapata, a holland élvonalban szereplő Groningen a közvetlen rivális Zwolle otthonában győzött 1-0-ra. Honfitársunk kezdő volt, és a 84. percben cserélték le.

A francia másodosztályban szereplő, Filkor Attilát is foglalkoztató Chateauroux 1-1-et játszott a Clermont vendégeként. A magyar játékost nem nevezték a meccsre.

Olvasói sztorik