Nemzetközi foci

Lovrencsics gólt szerzett

Szombati légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Az alábbiakban a szombati nap eseményeit, eredményeit foglaljuk össze.

A Lech Poznan hazai környezetben 6-1-re verte a Jagellonia csapatát a lengyel élvonal 29. fordulójában. A hazaiak magyar válogatott szélső középpályása, Lovrencsics Gergő rúgta csapata hatodik gólját a 78. percben. Előtte két gólpasszt is adott, illetve egy jó beadással fontos szerepe volt együttese ötödik góljának előkészítésében is.

A Heerenveen 3-0-ra győzött hazai pályán a PSV Eindhoven ellen a holland élvonal 31. fordulójában. A hazaiak magyar védője, Otigba Kenneth a kispadon ülve nézte végig csapata sikerét. A NAC Breda otthon kapott ki 2-0-ra a Twentétől, a házigazdák magyar védője, Bodor Boldizsár kezdőként végigjátszotta a találkozót, Babos Gábor pedig a cserepadon foglalt helyet.

Sáfár Szabolcs végig a Wacker Innsbruck kapujában állt, amikor csapata hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Wolfsberger AC együttesétől, így továbbra is kiesőhelyen áll az osztrák élvonalban. Köteles László is végigvédte a KRC Genk meccsét a Lokeren ellen (1-1) a belga első osztály rájátszásának 2. fordulójában.

Az angol Premier League 32. fordulójában a West Bromwich Albion a Norwich City otthonában aratott 1-0-s győzelmet. A vendégek magyar középpályása, Gera Zoltán a 77. percben csereként lépett pályára, majd hat perccel később sérülés miatt le is kellett hozni. A birminghami csapat a három pont begyűjtésével éppen mai ellenfelét előzte meg a tabellán, és öt ponttal ellépett a kiesőzónától.

Az angol másodosztály mindhárom magyar légiósa végigjátszotta csapata meccsét a 40. fordulóban. Tőzsér Dániel és a Watford hazai pályán játszott 1-1-es döntetlen a második Burnley ellen. A Varga Józsefet foglalkoztató Middlesbrough 1-0-ra verte a Derby County-t, míg a Bogdán Ádámmal a kapuban felálló Bolton idegenben győzte a Huddersfield-et 1-0-ra.

Priskin Tamás csapata, a Maccabi Haifa hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az izraeli rájátszásban.

A már bajnok Red Bull Salzburg a sérült Gulácsi Péter nélkül nyert idegenben 3-1-re a Grödig ellen. A magyar hálóőr a múlt heti agyrázkódását követő pihenőjét tölti.

A német első osztály 29. fordulójában a dobogós Schalke 1-1-et játszott a tabella második felében szerénykedő Werder Bremen otthonában. Szalai Ádám a 88. percben lépett pályára a holland Huntelaar cseréjeként.

A német harmadosztály 33. fordulójában két Bajner Bálint csapata, a Borussia Dortmund II 0-0-t játszott a Burghausen vendégeként. A magyar csatár végig a pályán volt. A VfL Osnabrück 2-2-re végzett az Elversberg otthonában. A vendégeknél Nagy Dániel kezdőként 62 percet kapott.

Szilvási Péter együttese, a negyedosztályú Greuther Fürth II 2-2-t játszott az Augsburg második csapatával, idegenben.

Az olasz másodosztály 33. fordulójában Feczesin Róbertet nem nevezték a Padova csapatába, amely 2-2-re végzett a Spezia vendégeként. Kovácsik Ádám együttese, a kiesés ellen harcoló Carpi 3-2-re nyert a Trapani ellen, a magyar kapus a cserepadról nézte végig a találkozót.

Olvasói sztorik