Nemzetközi foci

Gera marad, Huszti távozik?

Vladan Filipovics menedzser szeretné, ha Gera Zoltán továbbra is az angol élvonalban játszhatna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gera Zoltán négyhetes kihagyásra kényszerülhet, és ezzel véget érhet számára a Premier League idei szezonja. Az angol West Bromwich Albion magyar légiósa a Norwich City elleni, hétvégi bajnokin szenvedett izomsérülést. A 34 éves középpályás szerződése a nyáron lejár a WBA-val, és ügynöke, Vladan Filipovics a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában beszélt a rutinos játékos jövőjéről, és másik kliense, Huszti Szabolcs lehetőségeiről is.

– Pontosan milyen izomsérülést szenvedett Gera Zoltán?
– Csütörtökön beszéltem vele, a combhajlító izma sérült meg, és három-négy hét kihagyás vár rá. A jövő héten lesz még egy vizsgálat, de eléggé valószínű, hogy két-három hetet mindenképpen pihennie kell – mondta Vladan Filipovics.

– Halovány esély van arra, hogy a Premier League zárófordulójában pályára lépjen?
– Remélem, hogy több mint egy meccset fog játszani, mert azt mondta, ha minden rendben lesz, akkor az utolsó két fordulóban pályára tud lépni.

– Milyen lelkiállapotban van Gera Zoltán ettől a rosszkor jött csapástól?
– Nála soha nem volt ezzel probléma. Az utóbbi időben két komoly sérülése is volt, de lelki problémái soha nem voltak.

– A szezon végén lejár a szerződése. Előfordulhat, hogy most lépett utoljára pályára a WBA-ban?
– Valóban lejár a nyáron a szerződése, de az edző már többször jelezte, hogy jövőre is számítana rá. Próbáltam beszélni a vezetőkkel, csak az a probléma, hogy még nem lehet tudni, bennmaradnak-e a Premier League-ben. Sok forduló van még, szerintem egy hónap múlva már többet fogok tudni. Remélem, hogy a Premier League-ben fog maradni Zoli, de lehetséges, hogy az utolsó meccsét játszotta a West Bromwich-ban.

– Ha a WBA nem esik ki, akkor arra látja a legnagyobb esélyt, hogy Gera Zoltán marad a birminghami klubban?
– Valószínűleg igen, újabb egy évre ott maradna. Az idősebb játékosoknak mindig egyéves szerződést kínál a klub, de megpróbálom elérni, hogy minimum kétéves kontraktust tudjunk kötni.

– Ha nem sikerül bennmaradnia a West Bromwich-nak, akkor mire lenne a legnagyobb esély? Az elsődleges cél, hogy Gera Angliában maradjon?
– Igen. Mindenféleképpen azt szeretném, hogy Zoli a Premier League-ben szerepeljen. Az utóbbi három évben volt két komoly sérülése, de ez nem azt jelenti, hogy nem bírja az akár heti kétmeccses terhelést. Mindenki láthatta most is, amikor játszott, hogy a legtöbbet futotta a pályán. Remélem, lesz lehetősége a Premier League-ben játszani. Hozzáteszem, hogy Zolinak neve van Angliában. Mindenki szereti és elismeri, szerintem nem lesz itt probléma. Az egyetlen kérdés, hogy a Premier League-ben tud játszani, vagy esetleg egy Championshipben szereplő jobb csapatban.

– Ha az a kérdés vetődne fel, hogy az angol másodosztály vagy egy másik európai ország, akkor ön melyiket preferálná?
– Zolinak szerintem nem lenne probléma a Championshipben játszani, korábban is szerepelt már ott. Neve van Angliában, elismerik őt, ő is jól ismeri a bajnokságot, úgyhogy véleményem szerint inkább Angliában maradna.

– Hány évre tervezik még Gera aktív karrierjét?
– Zolit ismerve még minimum három-négy év. Nagyon remélem, hogy még ráérünk arról beszélni, hogy melyik csapatnál és mikor szeretne levezetni és visszavonulni. Bízom benne, hogy néhány évet még tud játszani Angliában, vagy valahol külföldön. Utána neki kell eldöntenie, hogy egy ilyen karrier után esetleg visszatér-e Magyarországra levezetni. Nem tartom annyira jó ötletnek, hiszen egyik magyar klub sem szereti, ha valaki levezetni tér vissza. Ha valaki letett valamit az asztalra külföldön, és van neve, akkor inkább abba kell hagyni a futballt, nem pedig levezetni valahol.

– A Hannovernek nem megy túl jól idén, és felröppentek olyan hírek, hogy Huszti Szabolcs a távozók között lehet nyáron. A távozásra vagy a maradásra lát nagyobb esélyt?
– Három héttel ezelőtt voltam Hannoverben, beszéltem Huszti Szabolccsal, és a vezetőkkel is. Egyelőre még nem kaptam választ, hogy el akarják-e adni, mert még ők sem tudják, hogy a csapat bennmarad-e. Mindenképp azt szeretnénk, ha Szabi most a nyáron továbblépne, és egy jobb csapatban tudna játszani. Neki egy plusz egy évre még szerződése van, és a klubtól függ, hogy el akarják-e adni, vagy sem.

– Továbblépés esetén az őt jól ismerő Bundesliga élvez elsőbbséget?
– Elsősorban ez a célunk, de attól sem zárkózunk el, ha egy más országban lévő jobb csapatba mehetne. Még egyszer mondom, hogy egyelőre a Hannovertől függ minden.

Olvasói sztorik