Nemzetközi foci

Nincs többé Gera-szaltó

Az orvosok a saját érdekében megtiltották a WBA magyar játékosának a védjegyévé vált gólörömet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha Gera Zoltán gólt szerez, a West Bromwich Albion szurkolói csalódottak lesznek, mert nincs többé a jól ismert ünneplés, kedvencük nem szaltózhat többé – írja a birminghammail.co.uk.

A cikk kifejti, hogy a klub orvosai tiltották meg neki a védjegyévé vált mozdulatsort, a saját érdekében, hiszen akár tetszik neki, akár nem, alig két hónap múlva ünnepli a 35. születésnapját, és már veteránnak számít a labdarúgók között. Két komoly térdsérülése volt, és azt mondják, hogy a szaltózás emiatt is veszélyes lehet számára.

– Az orvos és a gyógytornász mondta, hogy nem szabad, de ha gólt rúgok egy nagyon fontos meccsen, azt hiszem, úgyis elfelejtem a tiltást, hiszen ez ösztönös dolog. Persze, az a lényeg, hogy a csapat nyerje meg a meccseket – magyarázta Gera Zoltán. – Ez egy nagyon fontos időszak, mert veszélyes helyzetben vagyunk, és jól kell játszanunk. Tudjuk, hogy szükségünk van a győzelmekre, és meg kell találnunk a legjobb formánkat hétről-hétre. Már beszéltünk arról, hogy csapatként mit kell tennünk, és úgy érezzük, további négy meccset mindenképpen meg kell nyernünk.

Gera Zoltán hangsúlyozta, hogy látja az összetartást a csapaton, és mindenki azt szeretné, hogy sikerüljön a bennmaradás. A szerző szerint honfitársunk formája kissé ingadozó a sérülése utáni visszatérése óta. Manapság már teljesen egészségesnek érzi magát.

– Már nem aggódom a sérülésem miatt, és az edzettségi szintem olyan jó, amilyennek lennie kell. Fizikailag jól vagyok, de még mindig rá kell találnom a legjobb formámra. Azt hiszem, az elmúlt négy-öt meccsen már előfordult, hogy jól játszottam.

A WBA-nak jelenleg 25 pontja van, Gera szerint negyven pont elég lesz számukra a bajnokság végén ebben a szezonban.

– Nem kell nézegetnünk a tabellát, csak a győzelemre kell összpontosítanunk, hiszen ha nem nyerünk, lemaradunk, és körülbelül nyolc csapat lesz érintett a kiesés elleni küzdelemben. Nincs sok különbség a csapatok között az alsóházban. A tabellán az első hat elkülönül, majd újabb négy-öt együttes következik, utána pedig a többi. Ebben a három csoportban nagyon hasonlóak a csapatok, úgyhogy több hatpontos meccs is vár ránk. Mentálisan erősnek kell lennünk, mert nagy nyomás lesz rajtunk ezeken a meccseken – mondta végül Gera Zoltán.

Olvasói sztorik