Nemzetközi foci

„Nagyszerű, hogy visszatért a csapatba”

A West Bromwich Albion megbízott edzője szerint Gera ismét megmutatta, hogy még mindig minőségi játékos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Matej Vydra és Gera Zoltán játékát dicsérte a Tottenham Hotspur otthonában elért 1-1-es döntetlen után Keith Downing, az angol West Bromwich Albion megbízott vezetőedzője a klub honlapján. Úgy fogalmazott: most mindketten megmutatták, miért is hiányoztak eddig a csapatnak, hiszen állandó fenyegetést jelentettek a Spurs védelmére.

Gera most először volt kezdő azután, hogy nemrég visszatért a 11 hónapos térdsérüléséből. A londoniak elleni bajnokin 77 percet kapott.

Az edző azt is mondta, hogy a magyar középpályásnak egy nagy pszichológiai akadályt is le kellett küzdeni.

– Ez feltétlenül nagy dolog számára, hiszen szörnyen hosszú időt kellett kihagynia a térde miatt. Ő egy remek srác szakmailag és emberileg is. Nagyszerű, hogy visszatért a csapatba, és ma is megmutatta, hogy még mindig minőségi játékos. Saját magának kellett bizonyítania, hogy vissza tud állni a teljes sebességre. Példamutató a hozzáállása, igazi profi, aki mentalitásával megfertőzi a csapattársait is – tette hozzá Downing.

Gera Zoltán a lefújás után videóinterjút adott klubja honlapjának.

– Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy hosszú-hosszú idő után ismét sokat játszhattam. Erre majdnem egy éve nem volt példa. Remélem, hogy így tudom folytatni, és bent maradok a kezdőcsapatban. A szurkolók fantasztikusak voltak, rengeteg támogatást adtak nekem és a csapatnak is – mondta Gera.

Olvasói sztorik