Nemzetközi foci

Folytassa, Gera Zoltán!

Pokolian nehéz feladat vár a magyar középpályás csapatára a Boxing Day során: a WBA a Tottenham otthonába látogat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az elmúlt öt forduló eredményei alapján a West Bromwich Albion az angol élvonal legrosszabb formában lévő csapata, hiszen ebben az időszakban mindössze egy pontot szerzett: a múlt héten döntetlent játszott a Hull City ellen. A hosszú sérülés és rehabilitáció után visszatérő Gera Zoltán csereként beállva gólpasszt adott az előző fordulóban, úgyhogy bizonyára most is szerepet kap majd. Csapatának égető szüksége van a pontokra, hiszen rossz periódusának köszönhetően már csak három pont választja el a kiesőhelyről, vagyis ha csütörtökön kikap, lehetséges, hogy a vonal alá zuhan.

Ennek ellenére már a pontszerzés is nagy bravúr lenne a WBA részéről, hiszen a Tottenham Hotspur otthonába látogat. Érdekesség, hogy a londoniak sokkal jobban szerepelnek idegenben, mint saját pályájukon: a közelmúltban a Liverpool, a Newcastle és a West Ham United is győzni tudott a White Hart Lane-en… A vendégcsapatba Gera után visszatérhet egy másik fontos láncszem, Nicolas Anelka is.

Anglia, Premier League, 18. forduló

13.45: Hull City – Manchester United (TV: DigiSport1)

16 óra: Aston Villa – Crystal Palace

16 óra: Cardiff City – Southampton

16 óra: Chelsea – Swansea City

16 óra: Everton – Sunderland

16 óra: Newcastle United – Stoke City

16 óra: Norwich City – Fulham

16 óra: Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion

16 óra: West Ham United – Arsenal (TV: DigiSport1)

18.30: Manchester City – Liverpool (TV: DigiSport1)

A Championship névre hallgató angol másodosztályban is teljes fordulót rendeznek. A 22. körben mindkét magyar érdekeltségű csapat 16 órától lép pályára. Varga József, együttese, a 17. helyen szerénykedő Middlesbrough a listavezető Burnley ellen játszik hazai pályán. Némi reménykedésre adhat okot, hogy az aktuális ellenfél legutóbb október közepén tudott győzni idegenben. Bogdán Ádám sérülése után talán már leülhet a Bolton kispadjára a sereghajtó Barnsley otthonában. A Wanderers a 18. helyen áll, vendégként az elmúlt két meccsét elvesztette, azelőtt viszont háromszor nyerni tudott. Az aktuális rivális október közepén győzött utoljára saját közönsége előtt.

A belga élvonalban is ünnepi fordulót rendeznek, ott jelenleg a 21. körnél tart a bajnokság. A sérült Köteles Lászlót nélkülöző KRC Genk a Charleroi együttesét fogadja. A magyar kapus csapata meglehetősen rapszodikus mostanában hazai pályán, hiszen a közelmúltban háromszor nyert, kétszer viszont kikapott. Ezúttal talán nem lesz nehéz dolga, hiszen ellenfele az elmúlt öt alkalomból egyszer sem tudott győzni idegenben. Vass Ádám csapata, a tizedik helyezett Oostende a hatodik Lokeren együttesét fogadja. A magyar játékos klubja jó sorozatban van: elmúlt három hazai összecsapását sikerrel abszolválta, bár a csütörtöki ellenfélnek is volt két győzelme idegenben mostanság.

Az olasz Serie B-ben a huszadik fordulót rendezik ma. Kovácsik Ádám együttese, a 14. helyezett Carpi a hatodik Lanciano vendége lesz. A magyar kapus csapata szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat idegenben is, de ugyanez igaz a csütörtöki rivális hazai teljesítményére is. Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert csapata, a kiesést jelentő huszadik helyen szerénykedő Padova a nyolcadik Siena ellen játszik, otthon. A magyar duónak három hazai döntetlen után ismét győzelemre fáj a fog, de az aktuális ellenfél az elmúlt öt idegenbeli meccsén egyszer sem kapott ki.

Olvasói sztorik