Hírek

Holland visszavágók

A kupától búcsúzó együttesek a bajnokságban készülnek revánsra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – Nehéz helyzetben a Padova

A francia második vonalban kiesőhelyen álló Chateauroux az ötödik pozíciót elfoglaló Dijont látja vendégül a 18. fordulóban. Filkor Attila az előző körben ismét szóhoz jutott a hazaiaknál.

Az olasz másodosztály 19. fordulójában a két magyart, Laczkó Zsoltot és Feczesin Róbertet is foglalkoztató Padova a tizennégy hellyel előrébb álló, hatodik helyezett Pescara vendége lesz.

Szombat – Otigbáék visszavágója

Gera Zoltán csapata, az angol élvonalbeli West Bromwich Albion a Hull City együttesét fogadja a 17. fordulóban. Geráéknak fontos lenne a győzelem, hiszen immáron hat meccse nyeretlenek, ráadásul legutóbbi négy bajnokijukon még pontot sem szereztek. A másodosztályú, Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton a Charlton ellen vív rangadót a 21. forduló szombati körében. Varga Józsefék is pályára lépnek, a Middlesbrough a Millwall vendége lesz.

A német élvonalban idei ötödik sárgáját begyűjtő Huszti Szabolcs nélkül vág neki a Hannover a Freiburg elleni találkozónak. Az élbolyhoz kapaszkodó, Szalai Ádámot is soraiban tudó Schalkéra a kiesőhelyen álló Nürnberg vár a 17. fordulóban – a találkozót az Eursport 2 élőben közvetíti, 18 óra 30 perctől. Király Gábor csapata, a másodosztályú 1860 München a gyengélkedő FSV Frankfurt vendége lesz a 19. fordulóban.

A holland első osztályban szereplő Heerenveen a közvetlen rivális AZ Alkmaar vendége lesz a 18. fordulóban. Az ötödik sárgáját a legutóbbi bajnokiján begyűjtő Otigba Kenneth csapata a héten már vendégeskedett az Alkmaar otthonában, akkor a kupában 3-2-s vereséget szenvedtek, tizenegyesekkel. Babos Gábor és Bodor Boldizsár is szombaton juthat szóhoz: csapatuk, a NAC Breda a három ponttal kevesebbet gyűjtő, kiesőhelyen álló Cambuurt fogadja.

Belgiumban is két magyar érdekeltségű találkozó lesz terítéken: az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Köteles László csapata, a Genk a Cercle Bruges együttesével találkozik az élvonal 20. fordulójában. A magyar kapus csapata zsinórban két bajnokiját veszítette el, így lemaradt a dobogósoktól. Vass Ádám klubja, az egyre jobb formába lendülő Oostende idegenben előkarácsonyozik: a tizenkét forduló óta veretlen Waregem lesz az ellenfél.

Az elmúlt időszakban második számú kapusként foglalkoztatott Megyeri Balázs együttese, a görög listavezető Olimpiakosz a Smyrnisz otthonában növelheti győzelmei számát a 17. fordulóban.

Társához hasonlóan Kovácsik Ádám is padozott az elmúlt hetekben az olasz másodosztályú Carpi színeiben. A 19. fordulóban csapata a listavezető Palermót látja vendégül.

Vasárnap – Adorjánék is revánsra készülnek

A holland első osztályban Németh Krisztián ezúttal az Ajax ellen bizonyíthat. A Roda legutóbb 2008-ban nyert nagy múltú ellenfelével szemben, így hazai közönségüknek mindenképpen szép ajándék lenne egy győzelem. A mérkőzést a Sport 2-n élőben követhetjük, 12 óra 30 perctől. Adorján Krisztiánék csütörtökön búcsúztak a kupától, a Groningent a vasárnapi ellenfél, a NEC Nijmegen ütötte ki a további küzdelmekből, így alighanem fűti a visszavágási vágy a hazaiakat.

A német második vonalban szereplő, Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Greuter Fürth az Aalen ellen, hazai pályán javíthat a legutóbbi fordulóban elszenvedett (Bielefeld 4-1) vereségén. Hajnal Tamás és csapata, az Ingolstadt a Kaiserslauternt fogadja, míg Sváb Dániel és a Cottbus a Paderborn otthonában előkarácsonyozik.

Tőzsér Dániel legutóbb ismét helyet kapott a Genoa kispadján, amely ezúttal a Bologna vendége lesz a Serie A 17. fordulójában. A találkozót a SportKlub élőben adja, 12 órától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik