NB I

Németh Krisztián: gól és két gólpassz

Szombaton is összegyűjtöttük, hogyan szerepeltek külföldön játszó honfitársaink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Gyűjtőcikkünkben a szombati játéknap történéseiről olvashatnak.

Sváb Dániel együttese, az Energie Cottbus 3-1-s vereséget szenvedett hazai pályán a Fortuna Düsseldorf elleni mérkőzésen a német másodosztály 18. fordulójában. Az ex-ferencvárosi hátvéd a kezdő csapatban kapott helyet és végigjátszotta a találkozót. A Cottbus az utolsó helyen áll a Bundesliga 2-ben.

Az olasz másodosztályban Laczkó Zsolttal a kezdőcsapatban, a 16 ponttal kiesőhelyen álló Padova a két ponttal többet gyűjtő Ternana gárdáját fogadta. A találkozó 1-1es döntetlennel ért véget. Feczesin Róbert ezúttal nem kapott lehetőséget a Padovában. A két válogatott futballista csapata a huszadik helyről várja a folytatást.

Az osztrák első osztályban a kiesést jelentő kilencedik helyen álló Innsbruck az utolsó helyezett Admira otthonában szenvedett 3-0-s vereséget. Sáfár Szabolcs nem került be az Innsbruck keretébe, de múlt héten a magyar hálóőr védett, így a mostani hiányzás hátterében sérülés állhat. Az Innsbruck 16 ponttal továbbra is kilencedik a tabellán, de mai győzelmével az Admira két pontra megközelítette Sáfár csapatát.

Kovácsik Ádám ismét a kispadról nézte végig, ahogy a Capri a Bari otthonában 2-2-s döntetlent játszik. A magyar hálóőr csapata 14. helyen áll az olasz másodosztályban.

Huszti Szabolcs kezdőként lépett pályára a Hannover-Nürnberg mérkőzésen a Bundesliga 16. fordulójában. A magyar szélső végigjátszotta a fordulatos találkozót. A Nürnberg az első félidőben már 3-0-ra vezetett, de a második játékrészben magára talált a Hannover. Huszti Szabolcs gólpasszt adott a hatvanadik percben és ez felrázta a csapatát. A 87. és a 92. percben a Hannover két gólt is szerzett és egyenlíteni tudott, így bravúr kategóriába tartozik a döntetlen. A Hannover a 12. helyen áll a német bajnokságban.

Cardiffban szenvedett 1-0-s vereséget Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion. A magyar támadó ezúttal nem kapott lehetőséget a vendégeknél, de Angliában sűrű a program az ünnepi időszakban, így a következő hetekben biztosan találkozni fogunk a nevével. A WBA 16. az angol bajnokságban.

Varga József csapata, a második vonalban szereplő Middlesbrough a Brighton ellen szenvedett hazai pályán 1-0-s vereséget. A válogatott középpályás nem került a keretbe. A Middlesbrough 19. helyen áll a Championshipben.

Jól indult a NEC Nijmegen – Roda JC találkozó Németh Krisztián számára. A válogatott támadó a nyolcadik percben gólpasszt adott, majd 12. percben maga is betalált. Németh jó játéka mégsem volt elég a győzelemhez, mert a 0-2-s félidő után a NEC négy gólt szerzett a második játékrészben, amire a látogatók csak egy góllal tudtak válaszolni, amikor Németh ismét gólpasszt adott. A Roda 4-3-re kikapott a sereghajtótól és jelenleg a 14. helyen áll a holland bajnokságban.

A svájci bajnokságban az FC Sion 3-1-re kikapott a sereghajtó Lausanne otthonában. Vanczák Vilmos nem került be a Sion keretébe, mert térdszalag-sérülése miatt hat-nyolc hétre kidőlt. Ccsapata a nyolcadik helyen áll a Super ligában.

A belga bajnokság 19. fordulójában Vass Ádám együttese, az Oostende 2-1-re nyert a Leuven otthonában. A magyar középpályás nem került be csapata keretébe. Az Oostende a tizedik a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik