Nemzetközi foci

Gera Zoltán újra kezdő lenne

„Nem tudok már tovább várni a lehetőségre, de nem kopogtatok senkinek az ajtaján.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol élvonal 17. fordulójában a West Bromwich Albion szombat délután a Hull City csapatát fogadja. A WBA honlapján Gera Zoltán dicsérte az ellenfelet, de reményét fejezte ki, hogy csapata négy vereség után ismét győzni tud, és utoléri a tabellán aktuális riválisát. A magyar középpályás az ellenfél három tagjával (Robert Koren, Curtis Davies és Paul McShane) korábban, első WBA-s időszakában együtt futballozott.

– A Hull-nak tapasztalt edzője van, és jól szerepelnek a Premier League-ben, mert jó csapatot alkotnak – kezdte Gera Zoltán. – Már bizonyították, hogy jó játékosaik vannak, a kulcsembereik a középpályán futballoznak. Robert Koren nagyszerű srác, és egy nagyon jó játékos, nagyon boldog vagyok, hogy újra a Premier League-ben szerepel. Curtist és Pault is jó újra látni, remélhetőleg tudunk beszélni egy kicsit, a meccs előtt és után. A lefújás után a legjobbakat kívánom nekik.

Gera a közelmúltban néhány perc erejéig már visszatért a pályára 11 hónapos kihagyását követően, sőt a Manchester City ellen csereként fél órát kapott. Most abban reménykedik, hogy a WBA kezdő-tizenegyébe is helyet kaphat.

– Azt hiszem, készen állok a játékra. Sok-sok edzés van mögöttem, az elmúlt hetekben már együtt edzettem a csapattal, és úgy érzem, képes vagyok kezdőként játszani, de mindig a vezetőedző felelőssége, hogy a legjobb csapatot küldje pályára. Nem tudok már tovább várni a lehetőségre, de nem kopogtatok senkinek az ajtaján – magyarázta Gera. – Az edzésen kell megmutatnod, hogy készen állsz a játékra, és amikor a főnök látja, hogy tényre készen vagy, akkor beállít. Nagyon sokat számít, hogy újra a csapattal lehetek. A visszatérésem utáni első meccsen két percet kaptam, de nagyon izgatott és ideges voltam. Az edzőnk is mondta, hogy idegesnek tűntem, de ez normális, ha ilyen sokat kihagy valaki. Most jól érzem magam, nincs semmi problémám, és kész vagyok a játékra. Ha kimész a pályára, felejtsd el minden korábbi problémádat, csak menj, és ne gondolj arra, hogy újra megsérülhetsz.

A rutinos középpályás felhívta csapattársai figyelmét, hogy az edzőváltás, Steve Clarke távozása után meg kell mutatniuk a pályán, mit tudnak valójában, a rajongókat pedig arra kérte, álljanak a csapat mögé szombaton.

– Meglepett, hogy Steve Clarke távozott, de sosem lehet tudni, mit hoz a holnap, mert a modern futballban az edzők és a játékosok jönnek és mennek. Alig várom, hogy kiderüljön, ki az új vezetőedző. Bízom a klubban, mert jó edzőket találtak az elmúlt évek során – vélekedett Gera Zoltán. – Addig is, Keith Downing egy tapasztalt edző, aki ismeri a játékosokat, és mi pozitívan állunk hozzá. Jó játékosaink vannak, jó társaságot alkotunk, és azt hiszem, jó a szellemiség az öltözőben. Remélhetőleg elkezdünk nyerni, de tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz a Hull City ellen. Hiszünk magunk, és remélhetőleg gyorsan elkezdünk pontokat gyűjtögetni. Szükségünk van a szurkolóink támogatására, hogy három pontot szerezzünk szombaton. Nem akarunk a kiesés ellen küzdeni, de keményen kell dolgoznunk, mint mindig, és meg kell mutatnunk, mit tudunk, amikor nyomás alatt vagyunk.

Olvasói sztorik