NB I

Gera csereként adott gólpasszt

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink szereplését foglaljuk össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Gyűjtőcikkünkben a szombati játéknap történéseiről olvashatnak.

A Király Gáborral a kapujában felálló 1860 München az FSV Frankfurt vendégeként lépett pályára a német másodosztály 19. fordulójában. A magyar válogatott hálóőr csapata a 37. perctől emberelőnyben futballozott, de csak az utolsó percben tudott 2-2-re egyenlíteni, és pontot menteni idegenben. A müncheni kék-fehérek a hetedik helyen állnak a Bundesliga 2 tabelláján.

A Bundesliga 17. fordulójában a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover a Freiburg otthonában vendégszerepelt. A magyar támadó múlt héten beszedte ötödik sárga lapját, ezért eltiltás miatt nem volt a pályán a 2-1-re elveszített összecsapáson. A Schalke 0-0-s döntetlent játszott a Nürnberg otthonában, a magyar válogatott ásza, Szalai Ádám kezdőként lépett pályára, de a hetvenedik percben lecserélte az edzője.

A hosszú térdsérüléséből nemrégiben visszatérő Gera Zoltán gólpasszával mentett pontot hazai pályán a West Bromwich Albion a Hull City ellen az angol élvonal 17. fordulójában. A magyar középpályás a 79. percben lépett pályára, és hét perccel később az ő passza után alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton Wanderers 1-1-es döntetlent játszott a Charlton Athletic együttesével az angol másodosztály 21. játéknapján. A magyar válogatott hálóőre sérülése után a héten végzett újra teljes értékű edzésmunkát, ezért még nem volt ott a hazaiak keretében. Nem volt ott csapata keretében a Middlesbrough középpályása, Varga József sem, pedig csapata idegenben 2-0-ra legyőzte a Milwall alakulatát.

A sérüléssel bajlódó Köteles László nélkül felálló KRC Genk 1-0-s vereséget szenvedett a Cercle Bruges otthonában a belga első osztály 19. fordulójában. Vass Ádám sem lépett pályára, amikor csapata, az Oostende 1-1-et játszott a Waregem otthonában.

Otigba Kenneth hasonló cipőben járt, mint Huszti Szabolcs. A fiatal magyar játékos sárga lapos eltiltása miatt hiányzott a Heerenveen idegenbeli 5-1-es győztes összecsapásáról a holland élvonal 18. fordulójában. A NAC Breda a Cambuur alakulatát látta vendégül, a hazaiak 1-0-ra nyertek, a győztes meccsen Bodor Boldizsár kezdőként végig a pályán volt, míg Babos Gábor csereként nézte végig a mérkőzést.

A kispadról nézte végig kenyéradója brillírozását Megyeri Balázs. A magyar válogatott kapus csapata, az Olympiakosz 5-0-ra nyert a Smyrnisz vendégeként a görög első osztályú pontvadászat 17. fordulójában.

Olvasói sztorik