NB I

Adorján gólpasszt adott

Gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok vasárnapi eredményeit tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Gyűjtőcikkünkben a vasárnapi játéknap történéseiről olvashatnak.

A Németh Krisztiánt foglalkoztató Roda az Ajax együttesét fogadta a holland élvonal 18. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A 24 éves magyar válogatott csatár kezdőként lépett pályára, de a 33. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A találkozón Németh csapata szerzett vezetést, de a 88. és 92. percben fordított az Ajax, amely így élre állt az Eredivisie tabelláján. Adorján Krisztián és csapata, a Groningen azzal a Nijmegennel csapott össze, aki a hét közben búcsúztatta őket a Holland Kupából, a hazaiaknak tehát volt miért visszavágniuk. A fiatal magyar támadó együttese 5-2-re győzedelmeskedett, Adorján kezdőként 71 percet töltött a pályán, és adott egy gólpasszt.

Tőzsér Dániel az előző fordulóban ott ült a Genoa kispadján, ezúttal azonban keretben sem volt, amikor csapata a Bologna otthonában 1-0-ás vereséget szenvedett a Serie A 17. játéknapján.

A német másodosztályban a Greuther Fürth az Aalen együttesét fogadta. A hazaiaknál kezdőként lépett pályára az ősszel remek formában futballozó Stieber Zoltán, a magyar szélső az első félidő hajrájában büntetőt hibázott, de csapata a második játékrészben eldöntötte a meccset. Az 1-0-ás végeredménnyel záródó összecsapáson a Fürth másik magyar légiósa, Korcsmár Zsolt a 84. percben szállt be csereként. Szintén a Bundesliga 2-ben a Cottbus a Paderborn vendégeként szerepelt, az Energie magyar védője, Sváb Dániel a kispadon ülve nézte végig, ahogy együttese 1-0-s vereséget szenved

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik