Nemzetközi foci

Gera edzője egy kedves ember

A WBA magyar középpályása szerint idő kell, hogy alkalmazkodjanak Pepe Mel játékstílusához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január 9-én jelentették be, hogy a spanyol Pepe Mel lett Gera Zoltán csapata, az angol élvonalbeli West Bromwich Albion új vezetőedzője. A klub honlapján a magyar középpályás kifejtette: biztos benne, hogy csapata egy jobb lesz az új tréner irányításával. Hozzátette: a szakember biztosan segíti fog, bár nyilvánvaló, hogy idő kell hozzá, míg a csapat alkalmazkodik a játékstílusához.

– Amikor új vezetőedző érkezik, idő kell, hogy megértsük az új ötleteit, s hogy mit akar a csapattól – mondta Gera Zoltán. – Azt hiszem, szüksége van néhány tapasztalt játékosra a csapatnak. Nem úgy értem, hogy harmincöt év felettiekre, hanem olyanokra, akik olvassák a játékot. – Van elég tapasztalt játékosunk, Steven Reid tökéletes példa. A tapasztalat segít akkor is, amikor nyomás alatt vagyunk, és nem csinálunk jól valamit. Nem kell idősnek lenni ahhoz, hogy valaki a csapat vezére legyen.

Gera Zoltán már lát pozitív jeleket a WBA játékában, és a jövő szerdai, Aston Villa elleni rangadón jó játékot vár a csapatától.

– Ő egy kedves ember. Elmondta, pontosan mit akar tőlünk, például változást a mentalitásunkban. A csapat jól reagált, szerintem egyre jobbak leszünk. Mindenki izgatott, amikor az új vezetőedzőnél az első meccsét játssza – mondta Pepe Mel edzőtől a magyar válogatott játékos.

Olvasói sztorik