Nemzetközi foci

Vida: gól, Dzsudzsák: gólpassz

Az edzőváltáson átesett Dinamo Moszkva fölényes győzelmet aratott a hétfői bajnoki meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a hétfői eredményeket gyűjtjük össze:

Dzsudzsák Balázs együttese, az orosz első osztályban szereplő, edzőváltáson átesett Dinamo Moszkva a 11 bajnoki óta nyeretlen, zsinórban hét vereséget szenvedő Volga Nyizsnyij Novgorod otthonában zárta a 25. fordulót. A hazaiak rossz sorozata folytatódott, a fővárosiak viszont visszakerültek a negyedik helyre, miután 5-0-ra győztek. A magyar válogatott szélső középpályása kezdő volt, de a 62. percben lecserélték. Érdekesség, hogy az első félidőben egyetlen gól sem esett, mind az öt a szünet után született. Dzsudzsák az 53. percben gólpasszt adott.

Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú Twente II a PSV Eindhoven tartalékcsapatát fogadta. Sokáig gól nélkül pörögtek a percek, de a hajrában a hazaiak megszerezték a vezetést, és a 85. percben honfitársunk is betalált, ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény.

A német másodosztályban szereplő 1860 München meglepő és nagy különbségű vereséget szenvedett a kiesőhelyről elmozduló Dresden otthonában. Király Gábor a meccs elején negyed óra alatt három gólt kapott, aztán a szünet előtt még egyet. A vendégek egy öngól jóvoltából szépítettek, majd a meccs lefújása előtt is szereztek egy gólt, de ezzel csak kozmetikázni tudták az eredményt (4-2).

Olvasói sztorik