Nemzetközi foci

Frankfurtban nyert Huszti csapata

Csütörtöki gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a csütörtöki mérkőzéseket összegeztük.

A Bundesliga csütörtöki játéknapján a Hannover a Frankfurt otthonában aratott 3-2-es győzelmet. A vendégek magyar szélsője, Huszti Szabolcs kezdőként 88 percet töltött a pályán. A Hannover győzelmével feljött a 12. helyre, és nyolc pontra került a kiesőzónától.

A Vanczák Vilmost végig a soraiban tudó FC Sion a harmadik helyezett Young Boys otthonában játszott 0-0-s döntetlent a svájci élvonal 30. fordulójában.

Az Odense a Nordsjaelland együttesét fogadta a dán élvonal 27. fordulójában. A hazaiak magyar középpályása, Vadócz Krisztián a keretben sem kapott helyet az 1-0-ra elveszített mérkőzésen.

A Borussia Dortmund második csapata az Erfurt otthonában vendégszerepelt a német harmadosztály 35. körében. A BVB magyar csatára, Bajner Bálint a 76. percben lépett pályára a 3-1-es hazai győzelemmel záródó találkozón.

Sváb Dánielt nem cserélte be edzője, amikor csapata, az Energie Cottbus hazai környezetben 1-1-es döntetlent ért el a St. Pauli ellen, és továbbra is a német másodosztály utolsó helyén szerénykedik.

Az olasz másodosztályban a Feczesin Róbertet foglalkoztató Padova 3-1-re nyert a Brescia vendégeként, de a magyar támadó a keretben sem volt. A Carpi magyar hálóőre, Kovácsik Ádám a kispadon ülve nézte végig, ahogy együttese 2-2-es döntetlenre végez a Modenával.

Olvasói sztorik