Nemzetközi foci

Duplázók és pihenők hétvégéje

Két légiósunk a hétvégén kétszer is pályára léphet; Jakabfi Zsanett lemaradhat a BL-elődöntőről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – négy meccsel indul a Húsvét

A malajziai első osztályú, Gyepes Gábort is soraiban tudó Sarawak a közvetlen rivális Kelantannal játszik idegenben a bajnokság 14. fordulójában.

Koman Vladimir sérüléssel bajlódik, így várhatóan nem lép pályára az orosz élvonal 26. fordulójában: klubja, az FK Ural az öt bajnoki óta nyeretlen Amkar Permhez látogat.

Az angol másodosztály 43. fordulójában a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton Wanderers a kiesés ellen harcoló Charlton Athletic otthonában lép pályára.

Az előző fordulóban gólt szerző Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú Jong Twente a Helmond vendége lesz.

Szombat – Jakabfi Zsanett kihagyja a BL-elődöntőt?

A női Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén a Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató német VfL Wolfsburg a bajnoki rivális Potsdam vendége lesz. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a magyar lány sérüléssel bajlódik, így kérdéses a játéka.

Az orosz első osztályban Pintér Ádám klubja, a kiesés ellen harcoló Tom Tomszk a közvetlen rivális, négy ponttal többet gyűjtő Krilija Szovjetov Szamarát fogadja.

Gulácsi Péter csapata, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg az Admira Wacker vendége lesz a bajnokság utolsó előtti fordulójában. Sáfár Szabolcs és az élvonaltól búcsúzó Wacker Innsbruck pedig az SC Wiener Neustadt ellen szépíthet idei eredményein.

Az angol második vonalban Varga József és csapata, a Middlesbrough hazai pályán bizonyíthat a Millwall ellen. Tőzsér Dániel együttese, a Watford is otthon játszik, az ellenfél a rájátszásért harcoló Ipswich Town lesz.

A finn Inter Turku játékosa, Gruborovics Tamás egy bajnoki és egy kupameccsen két gólt szerzett. Csapata a bajnokság következő fordulójában a Seinäjoen JK ellen mérkőzik.

Az izraeli bajnokság rájátszásában Priskin Tamás együttese, a Maccabi Haifa a második helyen álló Hapoel Beer Shevát fogadja.

A német másodosztályban Király Gábor és az 1860 München az Arminia Bielefeld elleni bajnokin engesztelheti ki feldühödött közönségét. A harmadosztályban Nagy Dániel csapata, a VfL Osnabrück a Duisburg vendége lesz, a negyedik vonalban pedig Szilvási Péter (Greuther Fürth II) juthat szóhoz a Heimstetten ellen.

Vasárnap – Dinamo-rangadó

A német első osztály dobogójáért harcoló, Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 a VfB Stuttgarthoz látogat a bajnokság 31. fordulójában. A másodosztályban Hajnal Tamás (Ingolstadt) és Korcsmár Zsolt sérülés miatt várhatóan nem lép pályára, míg utóbbi játékos csapattársa, Stieber Zoltán a Paderborn ellen is helyet kaphat a Greuther Fürth együttesében. A Schalke meccsét az Eurosport 2 élőben közvetíti 17 óra 30 perctől.

Az orosz első osztály vasárnapi játéknapján Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva az FK Krasznodar elleni rangadón kapaszkodhat a dobogóért.

Vadócz Krisztián legutóbb sem került be a dán Odense keretébe, így várhatóan a Vestsjaelland elleni bajnokit is kihagyja.

Hétfő – A duplázók napja

Tőzsér Dániel csapatára, a Watfordra hétfőn vár a következő megmérettetés: az együttes a biztos rájátszást érő helyen végző Queens Park Rangers vendége lesz. Az élvonalban várhatóan Gera Zoltán nélkül lép pályára a West Bromwich Albion a Manchester City otthonában.

A norvég első osztályban Kovács Péter együttesére, a Strömsgodsetre a Sogndal elleni, idegenbeli bajnoki vár.

A belga bajnokság rájátszását két döntetlennel és két vereséggel kezdte Köteles László csapata, a KRC Genk. Az együttes az ötödik fordulóban az RSC Anderlecht ellen javíthat saját közönsége előtt.

Vida Krisztofer is másodszor bizonyíthat három napon belül: a holland másodosztályban a Jong Twente a feljutásért harcoló Excelsiort látja vendégül.

A francia másodosztályú, Filkor Attilát is soraiban tudó Chateauroux a második helyezett Lens-t fogadja. A találkozót a SportKlub csatornán élőben követhetjük 20 óra 25 perces kezdéssel.

Olvasói sztorik