Nemzetközi foci

A BL-döntőt is ki kell hagynia

A Wolfsburg magyar játékosa, Jakabfi Zsanett sérülés miatt lemarad a jövő csütörtöki fináléról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jakabfi Zsanett a tavalyi szezonban mindent megnyert, amit egy labdarúgó klubszinten elérhet. A Wolfsburg magyar támadója 2009-ben az MTK-tól igazolt Németországba, ahol a 2012–2013-as évadban minden sorozatban felért a csúcsra: csapatával megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is, ezzel ő lett az első BL-győztes magyar labdarúgó. A farkaslányok idén is szépen menetelnek a legrangosabb európai kupasorozatban, április végén a szintén német Potsdam csapatát búcsúztatták az elődöntőben, ezzel bejutottak a jövő csütörtöki, lisszaboni fináléba, ahol a svéd Tyresö FF együttesével találkoznak.

Jakabfi Zsanett sérülés miatt már az elődöntőben sem tudott pályára lépni, a Rangadó.hu érdeklődésére pedig azt is elárulta, hogy sajnos a döntőt is ki kell hagynia.

– Már hat hete bajlódok ezzel a sérüléssel, megrúgtak egy meccsen. A részletekről sajnos nem beszélhetek a nyilvánosság felé – kezdte Jakabfi Zsanett, a Wolfsburg magyar válogatott csatára.

– Milyen volt a Potsdam ellen négy-kettőre megnyert visszavágó a BL-elődöntőben?
– Nagyon jó meccs volt. Igazából csak a televízión keresztül láttam, mert beteg voltam, de aztán az utolsó percben elmentem a stadionba, mert nem szerettem volna kimaradni ebből. Szerintem nagyon jól teljesítettek a lányok, és most mindkét csapatra gondolok. Úgy gondolom, hogy igazából ez a párharc volt a Bajnokok Ligája döntője.

– Jövő csütörtökön a svéd Tyresö ellen felérhetnek ismét a csúcsra?
– Nem nagyon ismerem az ellenfelet, de mindenképpen favoritként vagyunk jelölve. Azonban úgy gondolom, nem lesz olyan egyszerű a dolgunk, ahogy azt sokan gondolják. A sérülésem miatt sajnos nem tudok pályára lépni a döntőn.

– A bajnokságban négy pont a lemaradásuk a listavezető Frankfurttal szemben. Mit gondol, összejöhet a címvédés?
– A bajnokságban is nehéz a dolgunk, de szerintem mindenki optimista. Jelenleg a harmadik helyen állunk, és pénteken játsszunk a Potsdam ellen. Ha ezt a meccset meg tudnánk nyerni, akkor még bármi megtörténhet.

– Az ötödik évét tölti Wolfsburgban. Hogy érzi magát, nem tervezi a váltást?
– Abszolút nem. Teljesen jól érzem magam, úgyhogy nem is gondolkozom a váltáson.

– Vágó Attilát februárban Markó Edina követte a magyar válogatott kispadján. A nemzeti csapat vezéreként mit gondol a kapitányváltásról?
– Szerintem játékosként teljesen mindegy, hogy az ember mit gondol. Ha azt mondom, hogy örültem, akkor megbántom az egyiket, ha azt, hogy nem örültem, akkor a másikat. Ilyen szituációban nem lehet mit mondani. Vágó Attila és Markó Edina tudását is elismerem, és mindkettejükre fel tudok nézni, játékosként ez a legfontosabb – mondta Jakabfi Zsanett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik