Hírek

Hajrá, csajok!

Egész Európa láthatja a kétszeres BL-győztes német csapat és az MTK csütörtök délutáni női mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK női csapata csütörtökön Bajnokok Ligája-mérkőzésen fogadja a világ egyik legjobb klubcsapatát, az 1. FFC Turbine Potsdamot. A tét a legjobb 16 közé jutás az európai elitsorozatban.

Ennyire erős klubcsapat valószínűleg még nem járt Magyarországon, hiszen kétszeres BL-győztesről és hatszoros német bajnokról van szó. A Rangadó.hu megkérdezte Nagy Lillát, az MTK jobbszélsőjét, valamint Vágó Attilát, a magyar válogatott szövetségi kapitányát, hogy mire lehet képes a magyar bajnok a németek elleni párharcban.

– Nagyon várom a csütörtöki meccset, kicsit izgulok is – árulta el a 23 éves játékos. – Ez lesz a harmadik BL-párharcunk ilyen nagy csapattal szemben, hiszen korábban játszottunk az Everton, illetve a Malmö ellen is. Az, hogy az Eurosport közvetíti a meccsünket, hatalmas lehetőség, ilyen még nem volt a csapatunk életében. Mindent meg fogunk tenni, hogy felfigyeljenek ránk, és megmutassuk a világnak, a kis magyar csapat megpróbálja felvenni a versenyt a német sztárokkal.

A magyar válogatott szövetségi kapitányát, Vágó Attilát az esélyekről, illetve a két nemzet labdarúgása közti különbségekről kérdeztük. Érdeklődésünkre elmondta, a németek másodosztályú bajnoksága is erősebb, mint a magyar élvonal.

– Nagyon fontos leszögezni, hogy jelenleg a német bajnokság a legjobb női liga. Vasárnap egy Bundesliga kettes meccsen jártam, mert három válogatott játékosunk is ott szerepel, és bátran állíthatom, hogy a másodosztályú bajnokságuk is erősebb, mint a hazai élvonal – magyarázta Vágó Attila. – Ez alapján nem sok esélye lehet az MTK-nak, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet a labdarúgásban. Nagyon jó meccset várok, úgy gondolom, a Potsdam jobb csapat, de a kék-fehéreknél nyolc-kilenc válogatott játékos szerepel. Ismerem őket, mindent meg fognak tenni a sikerért, és ez el is várható tőlük. A Potsdam egyébként hétvégén rangadóra készül a Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató Wolfsburg ellen, ezért néhány meghatározó játékosát pihentetni fogja a csütörtöki meccsen. Talán kicsit alá is becsülik a mieink tudását. Ha a férfi labdarúgáshoz kellene hasonlítanom a párharcot, azt mondanám: a magyar bajnok fogadja a Real Madridot, vagy éppen a Barcelonát. A női labdarúgásban hatalmas különbségek vannak, így még mindig komoly a lemaradásunk a nyugati és az északi bajnokságokkal szemben. Sok nézőt várok, én is ott leszek, és szurkolni fogok a lányoknak!

Szentgyörgyi Ákos, a csapat technikai vezetője elmondta, az MTK lányai az elmúlt három évben két főtáblás párharcot vívtak a Bajnokok Ligájában, és az angol Everton, valamint a svéd Malmö ellen is tapasztalhatták, milyen egy magasan jegyzett együttes ellen pályára lépni. A csütörtöki találkozó mégis teljesen más lesz, hiszen a Turbine Potsdam a legnagyobb csapat, amelyikkel valaha a magyar bajnoknak játszania kellett. Ezt nem csak a korábbi BL-címei, de hazájában elért bajnoki címei és elhódított kupái is alátámasztják.

A korai kezdés miatt valószínűleg nem lesznek sokan a Hidegkuti-stadion lelátóján, a hazaiak körülbelül ezer nézőre számítanak, de ami ennél is fontosabb: a tévéközvetítés miatt a fél világ láthatja a meccset, felfigyelhet az MTK-ra, s ez pluszmotiváció lehet a lányoknak. A magyar bajnokcsapat két játékosára nem számíthat: Gál Tímea és Kókány Regina sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a meccset.

A mérkőzés tehát csütörtökön 15 órakor kezdődik a Hidegkuti-stadionban, a belépés mindenki számára ingyenes.

Olvasói sztorik