Hírek

A szünet után hengereltek a nők

A magyar női válogatott 4-1-re nyert Kazahsztán ellen a győri világbajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vágó Attila együttese támadólag lépett fel a kezdés után, és több kecsegtető akció végén is odaért a vendégek kapuja elé. A befejezések azonban pontatlanok voltak, ziccerek sorát hagyták ki a mieink. A legközelebb Tálosi Szabina járt a gólszerzéshez, de ő is csak a kapufát találta el fejesével. A 36. percben jött a hidegzuhany, az addig veszélytelenül játszó kazahok egy kósza helyzetből vezetést szereztek: Kirgizbajeva került ziccerbe egy indítás végén, és magabiztosan értékesítette a helyzetet (0-1). A hajrában Tálosi előtt adódott egyenlítési lehetőség, de közelről nem találta el a kaput.

A szünetben rendezte a sorokat Vágó Attila együttese, és fontos változás volt, hogy Kaján Zsanett állt be Szabó Boglárka helyére. A fiatal támadó érkezése alaposan feldobta a támadójátékunkat, Kaján a 47. percben veszélyeztetett először, s bár lövését még védte a kapus, a 17 éves csatár hat perc alatt adott két gólpasszt és lőtt egy gólt.

Az ötvenedik percben Kaján beadása után Jakabfi Zsanett fejelt a hálóba, az 54. percben a tizenhatos bal sarkától lőtt a kapuba, az 56. percben pedig a kapu elé betett labdáját egy kisebb kavarodás után Zeller Dóra továbbította a hálóba. A vezetés tudatában felszabadultan játszott a magyar válogatott, helyzetek sorát dolgozta ki, és a 64. percben megszületett a negyedik gól is: Kaján szöglete után Vágó Fanni fejelt a hálóba, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A magyar válogatott ezzel a sikerrel teljesítette minimális célkitűzését, és három őszi világbajnoki selejtezőjéből kettőt megnyerve várja a jövő évi folytatást – tudósított az MLSZ honlapja.

– Akár nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna ezt a meccset, hiszen nagyon jól kezdtünk, birtokoltuk a labdát, a mi akaratunk érvényesült a pályán – mondta az MLSZ honlapján Vágó Attila. – Úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, mikor szerzünk vezetést, de a sok kihagyott helyzet visszaütött, érvényesült a futball egyik törvényszerűsége, az ellenfél az első lehetőségéből, egy kontra végén vezetést szerzett. A gól megfogta a csapatot, ezért örültem a szünetnek, mert így volt időnk rendezni a sorokat, változtatni a taktikán és cserével frissíteni az együttesen. Egy pillanatig sem tartottam attól, hogy nem tudunk gólt szerezni a fordulás után, és a lányokon is azt láttam, hogy nagyon elszántan mentek ki a második félidőre. Gyorsan sikerült gólt szereznünk, és már akkor érezhető volt, hogy nem lehet baj a folytatásban. A helyzetek alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

A szakmai stáb előzetes elvárása legalább hat pont begyűjtése volt az eddigi három világbajnoki selejtezőn, ez a kazahok valamint a bolgárok hazai legyőzésével valósult meg, míg az osztrákok elleni selejtezőn nem sikerült bravúrt elérni.

– Nem vagyunk elégedetlenek, azokat a meccseket, amiket mindenképpen meg kellett nyernünk, meg is nyertük, ezzel az őszi selejtezőkre kitűzött minimális elvárást teljesíteni tudtuk – tette hozzá Vágó Attila. – Ezúton szeretnék gratulálni az egész csapatnak és a stáb minden tagjának a mostani sikerhez és a mögöttünk hagyott évhez. Alakul a csapat, de tavaszra még jobbak leszünk. Meggyőződésem, hogy szép jövő áll a válogatott előtt, mert fiatal, jó mentalitású, alázatos labdarúgók alkotják, akik ha megkapják a kellő bizalmat, kemény munkával és sok nemzetközi mérkőzéssel rengeteget fejlődhetnek a későbbiekben.

Női világbajnoki selejtező

Magyarország–Kazahsztán 4-1 (0-1)

Győr

Magyarország: Németh J. – Szeitl, Demeter R., Tálosi, Szabó V. – Hummel-Smuczer, Csiszár H. (Sipos L., 67.) – Jakabfi, Vágó F., Szabó B. (Kaján, a szünetben) – Zeller (Pádár, 56.). Szövetségi kapitány: Vágó Attila

Gólszerzők: Jakabfi (50.), Kaján (54.), Zeller (56.), Vágó F. (64.), illetve Kirgizbajeva (36.)

Olvasói sztorik