Hírek

Újra pályán a női válogatott

A hölgyek szombaton Kazahsztán csapatát fogadják Győrben, világbajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az osztrákoktól elszenvedett vereség (0-3) és a bolgárok elleni magabiztos győzelem (4-0) után Vágó Attila együttese szombaton 15 órától a győri ETO Parkban Kazahsztán válogatottját fogadja harmadik világbajnoki selejtezőjén. Az ellenfél négy meccsen van túl, és egy ponttal a csoport ötödik helyén áll. A magyar válogatott szerdán utazott el Győrbe. A mérkőzésre ingyenes a belépés.

– Olyan mérkőzés vár ránk, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk, csak a három pont megszerzésével lehetünk elégedettek – mondta Vágó Attila az MLSZ honlapján. – Jobbak vagyunk a kazah válogatottnál, de óva intenék mindenkit attól, hogy előre elkönyvelje a győzelmet. A bolgárok elleni, idegenbeli meccsen közel állt a győzelemhez ellenfelünk, legutóbb pedig csak egy-nullra kapott ki a csoport élén álló finnektől. Roppant szívós, lelkes rivális vár ránk, az utolsó pillanatig küzdenek, hajtanak a játékosaik, szó sincs arról, hogy félvállról vehetné őket bármilyen válogatott is. Főleg az első gólig lesz nagyon nehéz dolgunk ellenük, de bízom a játékosaimban, a legtöbben jobb formában vannak, mint az októberi selejtezők során. A legfontosabb az lesz, hogy mentálisan milyen állapotban lépünk pályára. Győzelemre éhes, megalkuvás nélküli magyar válogatottat szeretnék látni a mérkőzésen, már az első pillanatoktól kezdve fel kell vennünk a küzdelmet a harcos, agresszív kazahokkal.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Aschenbrenner Réka (Bp. Honvéd), Németh Júlia (Ferencváros), Kovács Klaudia (Astra HFC)

Védők: Szeitl Szilvia (Femina), Tálosi Szabina (Südburgenland), Tóth II Alexandra (Viktória FC), Demeter Réka (MTK), Szabó Viktória (Ferencváros), Pincze Gabriella (Astra HFC), Gál Tímea (MTK)

Középpályások: Szabó Boglárka (Astra HFC), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Csiszár Henrietta (MTK), Palkovics Nóra (MTK), Sipos Lilla (Südburgenland)

Csatárok: Zágor Bernadett (MTK), Pádár Anita (MTK), Vágó Fanni (MTK), Kaján Zsanett (Ferencváros), Jakabfi Zsanett (FC Wolfsburg), Zeller Dóra (Ferencváros)

Olvasói sztorik