Hírek

Magabiztos női győzelem

A magyar válogatott 4-0-s sikert aratott a bolgárok elleni, hazai világbajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vágó Attila együttese négy gólt lőtt a bolgároknak, ezzel magabiztosan szerezte meg a három pontot a Bozsik-stadionban rendezett világbajnoki selejtezőn – tudósít az MLSZ honlapja.

Az osztrákoktól elszenvedett vereség után, a jóval szerényebb játékerőt képviselő bolgárok elleni világbajnoki selejtezőn a magabiztos győzelem volt női válogatottunk célja. A meccs előtt kisebb ünnepségre került sor, Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke köszöntötte Szeitl Szilviát és Vágó Fannit ötvenedik válogatottságuk alkalmából.

Már a negyedik percben megadta a meccs alaphangját a magyar csapat, ekkor Pádár Anita ívelt át a jobbösszekötő helyén elfutó Szabó Boglárka elé, aki egy átvétel után, öt méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A mieink jókora fölényben játszottak a folytatásban, és ha támadásban kevesebb pontatlanságot vétenek a játékosok, gyorsan döntésre vihették volna a találkozót. A negyvenedik percben aztán megdupláztuk az előnyt, Vágó Fannival szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül a vendégek kapusa, a mieink büntetőhöz jutottak, Roksana Shananskának pedig piros lapot mutatott fel a játékvezető. A tizenegyest Vágó Fanni magabiztosan értékesítette (2-0).

A második félidőben óriási fölényben játszott a magyar válogatott, ziccereket is kialakított a bolgár kapu előtt, de ezeket egészen a hetvenedik percig elpuskázta. Ekkor Sipos Lilla kapott remek labdát a balösszekötő helyén, betört a tizenhatoson belülre, majd a kimozduló kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett (3-0). A 76. percben Kaján Zsanett és Vágó Fanni látványos összjátéka után utóbbi hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zeller Dórát, aki két lépésről az üres kapuba helyezett (4-0). A hajrához közeledve könnyedén tovább növelhettük volna az előnyt, de végül megkíméltük a vendégeket az újabb góloktól, maradt a 4-0.

Vágó Attila együttese legközelebb három hét múlva lép pályára a selejtezősorozatban, akkor Kazahsztán lesz az ellenfél Győrben.

– Kötelező győzelem volt, de van, amikor a kötelező győzelem is nehéz tud lenni – értékelt a meccs után Vágó Attila. – Ennyivel jobbak vagyunk a bolgároknál, sőt, ha kicsit jobban koncentrálunk, még nagyobb különbség alakulhatott volna ki. A meccs az első félidőben, a kiállításnál és az értékesített tizenegyesnél eldőlt. Sajnos a folytatásban is feszülten játszottunk, kapkodtunk, a játék még nem volt az igazi, de ezen megpróbálunk javítani a következő meccsekig. Elvárható volt a három pont megszerzése, és bár nem volt igazán jó a teljesítményünk, vezettünk pár látványos támadást, és lőttünk két szép gólt. Három hét múlva, a kazahok ellen jobb játékot és nagyobb győzelmet várok a csapattól.

Női világbajnoki selejtező

Magyarország–Bulgária 4-0 (2-0)

Bozsik-stadion

Magyarország: Németh J. – Szeitl, Demeter, Tálosi, Szabó V. (Sipos L., a szünetben) – Smuczer, Vágó F., Szabó B. – Zeller, Pádár (Kaján, 75.), Jakabfi (Pincze, 52.). Szövetségi kapitány: Vágó Attila

Olvasói sztorik