Hírek

Vereséggel kezdtek a lányok

A házigazda magyar női csapat 3-0-ra kikapott Ausztriától, világbajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kezdődött jól a meccs a mieink számára, a kiegyenlített első percek után az osztrákok gólra váltották az első lehetőségüket: egy távoli lövés után a keresztlécről kipattanó labdára későn indultak a magyar védők, Carina Wenninger kihasználta ezt, és a hálóba fejelt (0-1). A folytatásban a vendégek enyhe mezőnyfölényben játszottak, de a mieink előtt is adódhatott volna esély a gólszerzésre, a támadásaik azonban kiszámíthatóak voltak, és pontatlanságaink is az osztrákok dolgát segítették.

A 35. percben egy balról érkező beadás után Demeter Réka próbált felszabadítani a kapu előteréből, de a labda lecsúszott a lábáról, és a hálóban kötött ki (0-2). A fordulás után sem segítette a szerencse a mieinket, Lisa Makas lövése után a labda két lábon is megpattant, majd a kapuba vágódott (0-3). A hátralévő időszakban válogatottunk mindent megtett a szépítés érdekében, de csak helyzetekig jutottunk el, Ausztria magabiztos győzelemmel szerezte meg a három pontot – írja az MLSZ honlapja.

A magyarok csütörtökön a bolgárokat fogadják.

Női világbajnoki selejtező, 7-csoport

Magyarország–Ausztria 0-3 (0-2)

Bozsik-stadion. Játékvezető: Pirie (skót)

Magyarország: Szőcs – Szeitl, Tóth A., Demeter (Tálosi, 63.), Szabó V. – Csiszár (Pádár, 72.), Szabó B. – Jakabfi, Zágor (Zeller, 55.), Kaján – Vágó F. Szövetségi edző: Vágó Attila

Gólszerzők: Wenninger (7.), Demeter (öngól 35.), Makas (55.)

Olvasói sztorik