Hírek

Kezdődik a női selejtező

Szombat délután Ausztria ellen játszanak a lányok a Bozsik-stadionban; cél a világbajnokság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vágó Attila vezette magyar válogatott szombaton bemutatkozik világbajnoki selejtezőcsoportjában. Az első ellenfél az osztrák válogatott lesz, 17 órától a Bozsik-stadionban. Az ellenfelet jelenleg magasabban jegyzik, több játékosa is a német Bundesligában szerepel. A mieink közül ezt egyedül a Bajnokok Ligája-győztes Jakabfi Zsanett mondhatja el magáról, aki hosszabb kihagyás után ismét pályára lép a válogatottban. A felkészülési meccseken sérülés miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

A kerettagok közül egyelőre nem mindenki egészséges, Vágó Fanni hétvégén kisebb combsérülést szenvedett, Demeter Réka pedig betegsége miatt hagyta ki az eddigi edzéseket.

Vágó Attila az MLSZ honlapján elmondta: fontos az osztrákok elleni meccs, hiszen a jó rajt nagy lendületet adhat a selejtezőkre, de csodát nem szabad várni a sorozat előtt.

– Vannak nálunk jóval erősebb riválisok a csoportban, de szeretnénk előrelépni, és ehhez a nálunk magasabban jegyzett csapatoktól is pontot, pontokat kell elvenni – mondta a szövetségi kapitány. – Az osztrákokat előttünk rangsorolják, ezért erőn felül kell teljesítenünk a győzelemhez, de bízom benne, hogy hazai pályán lehet esélyünk a sikerre. Ellenfelünk keretében több Bundesliga-játékos is található, a csapat erejét jól mutatja, hogy szeptemberben közel járt a győzelemhez a finnek otthonában.

A női csapat edzője hozzátette: az osztrákok is fiatal kerettel rendelkeznek, válogatottjuk arra a csapatra épül, amely három éve nagyszerűen helytállt az U19-es Európa-bajnoki döntőben.

A játékosok elmondták: bizakodva várják a találkozót, a felkészülés során kellően összekovácsolódott a társaság, így minden adott a jó sorozatrajthoz.

A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Bozsik-stadionban, a belépés ingyenes.

Olvasói sztorik