NB I

Megint egy rövidzárlat

Bravúros első félidő után 6-0-s vereséget szenvedett az MTK női csapata a Potsdam otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Bajnokok Ligája, nők, a 16 közé jutásért, visszavágó
1. FFC Turbine Potsdam (német) – MTK Hungária 6-0 (0-0)
Potsdam, 1800 néző. Játékvezető: Lampadariu (görög)
Potsdam: Berger – Elsig (Mjelde, 75.), Wesely, Kemme, Draws – Simics (Wells, a szünetben), Zietz, Andonova, Göransson – Anonma (Bremer, 68.), Nagasato. Edző: Bernd Schröder
MTK: Szőcs – Szabó Zs., Demeter, Tell, Pinczi – Nagy L. (Palkovics, 73.), Smuczer, Csiszár, Zágor (Méry, 70.) – Pádár, Vágó F. (Somogyi, 88.) Edző: Medgyes Péter
Gólszerzők: Nagasato (62., 92.), Andonova (63., 88.), Göransson (65., 84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A visszavágóval folytatódott az MTK női csapata számára a német 1. FFC Turbine Potsdam elleni Bajnokok Ligája-párharc. Miután a magyar bajnok az első mérkőzésen 5-0-s vereséget szenvedett a kétszeres BL-győztessel szemben, az idegenbeli meccs már tét nélküli volt a továbbjutás szempontjából.

Jobban kezdte a találkozót a hazai csapat, rögtön az első percekben komoly védéseket mutatott be a remek napot kifogó MTK-kapus, Szőcs Réka. A kezdeti rohamok alábbhagytak, kijött a szorításból a magyar együttes, és Vágó Fanny révén még a vezetés megszerzéséhez is közel került: a magyar játékos 17 méterről lőtt centikkel a kapu mellé.

Az első percek helyzetei után összeszedte magát a magyar védelem, és ez meg is lepte a Potsdam játékosait, akik nem találtak utat a mieink kapujáig. Egészen a harmincadik percig, amikor Simics találta el a lécet egy lekészített labdából.

A játékrész utolsó harmadában ismét nagy fölénybe került a Potsdam. Szőcs és a védelem azonban kiválóan támogatták egymást, illetve a kapufa is kisegítette a csapatot. Bár nagy helyzetekig eljutott, gólt nem tudott szerezni a hazai együttes, így magyar szempontból bravúros, 0-0-s első félidő után folytatódhatott a találkozó.

A második félidő elejét is megnyomta a Potsdam, a csereként beállt Wells például kapufáig jutott az ötvenedik percben. A hazai fölény a 62. percben érett góllá: Nagasato tisztán vehette át a labdát a tizenhatos előterében, erős lövésébe Szőcs még beleért, de a labda így is a kapuban kötött ki. A gól hidegzuhanyként hatott, egy perccel később ugyanis Andonova tekert a kapuba egy Szőcs által oldalra ütött labdát. Nem állt meg a potsdami henger, két perccel később középre öklözött az MTK kapusa, Göransson pedig kapásból a hálóba lőtt.

Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, de nagyobb lehetőség nem alakult ki a magyar kapu előtt. A játék teljesen áthelyeződött a mieink térfelére, folyamatosan védekezésre kényszerítették az MTK-t. A 84. percben Göransson ugrott ki a bal oldalon, és kapásból bombázott a kapuba – Szőcs ebbe is beleért, de nem tudta kitolni az életerős löketet. Négy perccel később Andonova is duplázott, egy lecsorgó labdát lőtt a kapuba.

Az utolsó percekben is fölényben játszott a Potsdam, és a végén még Nagasato is duplázott, így összesítésben 11-0-ra bizonyult jobbnak a német együttes.

Olvasói sztorik