Hírek

Nem jött össze a becsületgól

Az MTK női csapata hazai pályán 5-0-ra kikapott a német Turbine Potsdam csapatától.

Kapcsolódó cikkek

Bajnokok Ligája, nők, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
MTK Hungária – 1. FFC Turbine Potsdam 0-5 (0-4)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Grigorjan (örmény)
MTK: Szőcs – Szabó Zs., Demeter, Tell, Pinczi – Nagy L. (Tatai, 86.), Hummel – Smuczer, Csiszár (Palkovics, 77.), Zágor (Méry, 64.) – Pádár, Vágó F. Edző: Medgyes Péter
Potsdam: Berger – Elsig (Wesely, 66.), Mjelde, Singer, Draws – Simics, Andonova, Göransson (Nagasato, 66.), Bremer (Zietz, 57.) – Anonma, Evans. Edző: Bernd Schröder
Gólszerzők: Mjelde (11.), Andonova (29.), Draws (32.), Evans (34., 76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aż MTK vendége, a hatszoros bajnok, kétszeres BL-győztes Potsdam a német játékosokon kívül norvég, amerikai, egyenlítői guineai, macedón, svéd, skót, svájci és japán válogatottakkal érkezett. A mieink a sérült Gál Tímea és Kókány Regina nélkül voltak kénytelenek pályára lépni.

Kiegyenlített játék jellemezte a kezdeti perceket, a mieink ügyes, technikás megoldásokkal vétették észre magukat. A látogatók fokozatosan feltolták a védekezésüket, és egyre jobban erőltették a támadásokat. A kilencedik percben Bremer beadását a bevetődő Simics egy méterről nem tudta a kapuba fejelni. Óriási helyzet volt… Két perccel később egy szabadrúgás után a norvég Mjelde elé emelték a labdát, akiről lemaradt a védője, így akadálytalanul lőhetett a kapuba (0-1).

A magyar bajnokcsapat nagyon mélyen visszaállt, és kizárólag a védekezéssel foglalkozott. Folyamatosan a magyar kapu előtt zajlott a játék, a németek leginkább beívelésekkel próbálkoztak. A 29. percben Evans beadásába Szűcs Réka csak beleütni tudott, az érkező Andonova így könnyedén passzolhatott a hálóba (0-2). A 32. percben Evans szöglete után Draws gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba (0-3). A másik oldalon Pádár Anita elől mentett a kapus. A magyar csapat elvesztette a fonalat, a következő vendégtámadásnál Andonova és Anonma próbálkozását még hárították a mieink, de Evans lövése már utat talált a hálóba (0-4).

A második félidőt ismét bátran, ügyesen kezdték a magyar lányok. A 64. percben Nagy Lilla beadása után a menteni igyekvő Draws rárúgta Pádár Anita lábára a labdát, ami a kapu fölé pörgött. A 66. percben Simics távoli lövése után a keresztlécen csattant a labda. Tíz perccel később Nagasato passzát a remek ütemben kiugró Evans értékesítette (0-5). A 81. percben Andonova esett el a tizenhatoson belül Nagy Lilla szorításában, de a játékvezető nem adott büntetőt a vendégeknek.

A másik oldalon Vágó Fanny távoli lövése nem okozott gondot a németek kapusának. A 83. percben Simics lövése csupán arasznyival suhant el a kapufa mellett, majd Evans beadásáról a becsúszó Anonma maradt le néhány centivel. A 87. percben Vágó passzát Pádár ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtte. A legvégén Wesely az ötös sarkáról csúnyán ellőtte a labdát a kapu előtt, így tehát maradt a 0-5.

A magyar csapat szinte végig állta a sarat, a második félidőben sem fáradt el, de sajnos a becsületgól nem jött össze, az a bizonyos ötperces rövidzárlat pedig jelentős különbségű vereséget eredményezett.

https://www.youtube.com/watch?v=pyBcdBTSljo

Olvasói sztorik