Hírek

Nem sikerült a csoda a lányoknak

Nagy Lilla szerint az MTK 5-0-s veresége majdhogynem győzelemmel ér fel a németek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A női Bajnokok Ligájában a 16 közé kerülés a tét. Az MTK a párharc első meccsén hazai pályán 5-0-ra kikapott a német 1. FFC Turbine Potsdam együttesétől, így a visszavágó már csak formalitás lesz. A Rangadó.hu a csütörtöki, budapesti mérkőzés után megszólaltatta az MTK két játékosát, Nagy Lillát és Méry Ritát, a csapat vezetőedzőjét, Medgyes Pétert, valamint a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Vágó Attilát.

– A Potsdam Európa három legjobb csapata között van, ellenük ez a null-öt talán felért egy győzelemmel. Büszke vagyok a csapatra, amit ma nyújtottunk, az szenzációs volt. Kihoztuk a meccsből a maximumot, emelt fővel mehetünk haza – értékelte a meccset a 23 éves csatár, Nagy Lilla.

A hazaiak rutinos játékosa, Méry Rita elmondta, tudták, mit várhatnak az ellenféltől, és azt is kapták: jobbak voltak fizikailag és fejben is. Méry szerint a csapat ebben a kilencven percben megmutatta, hogy játékosai tudnak egymásért küzdeni, és mindent megtettek azért, hogy megszorongassák riválisukat.

A hazaiak edzőjét a mérkőzés elemzése mellett arról is kérdeztük, hogy egy sima hazai vereség után, hogyan lehet a játékosokat felkészíteni a visszavágóra.

– A maximumot kihoztuk a mérkőzésből, nagyon büszke vagyok a lányaimra. Sajnálatos módon ekkora, vagy még nagyobb különbség is van a két futballkultúra között – magyarázta Medgyes Péter. – Igyekeztünk zártan védekezni, de az első félidőben a széleken megbontottak minket, és a beadásokkal nem tudtunk mit kezdeni az óriási fizikai fölényük miatt. Minden ilyen nemzetközi mérkőzés ajándék a játékosok számára. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágóra fel tudjuk magunkat szívni, megpróbálunk még többet kihozni a játékunkból, de a realitás talaján maradva nagyon nagy különbség van a két csapat között.

A csütörtöki meccset a helyszínen tekintette meg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Vágó Attila is.

– Ahogy a meccs előtt is említettem, van ennyi különbség a két csapat között. Sokkal atletikusabbak, sokkal gyorsabbak, jóval előttünk vannak – magyarázta az edző, aki édesapaként is nézte az MTK-t, hiszen lánya, Vágó Fanny a bajnokcsapatot erősíti. – Azon kell dolgoznunk, hogy a játékosok kiválasztásakor gyors, magas lányokat találjunk. A német Bundesliga a világ legjobb bajnoksága, ha majd ilyen ritmusú bajnoki meccseket tudunk itthon játszani, akkor versenyben lehetünk. Ahhoz, hogy ezeket elérjük, azon kell dolgoznunk, hogy sokkal több női labdarúgó legyen idehaza.

A párharc visszavágóját jövő szerdán, 19 órától rendezik Potsdamban.

Olvasói sztorik