NB II

Veszprémben nem olvad a hó?

Máris a halasztás került szóba, pedig még kilenc nap van hátra a VFC első tavaszi bajnoki mérkőzéséig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Első forduló: elhalasztva?” – ezzel a címmel közöltek helyzetjelentés a másodosztályú klub honlapján.

A veszprémi Egyetemi Stadion játékterét egybefüggő hóréteg fedi több hete. A városban jelenleg is esik hó, így kérdésessé vált, hogy meg tudják-e rendezni a jövő hét vasárnapra kiírt Paks II elleni bajnoki mérkőzést. A pályáról készült friss fényképet az MLSZ-nek is eljuttatták, így a szövetségen múlik, hogy a jövő héten elkezdődik-e számukra a tavaszi szezon.

Ezek szerint a bakonyiak nem bíznak az időjárásban, hiszen ma még csak február 22. van, az ominózus meccset pedig március 3-án kellene játszaniuk…

Vannak olyan dolgok is, amelyek most váltak aktuálissá, hiszen csütörtökön zárult az átigazolási időszak. Megállapíthatjuk, hogy a VFC jelentős változáson ment keresztül a téli szünetben: a távozók között tíz, az érkezők oldalán pedig kilenc név található.

A távozók listája három kapussal kezdődik. Az emlékezetes eset után (nem öltöztek át a csapat edzésére) mindhárman klubot váltottak, így került Kiss Máté vissza Paksra, Tarczy Pál kölcsönbe Soroksárra, míg Kádár Balázs Balatonfüredre – írja a veszprémiek honlapja.

Szintén a fent említett fegyelmi vétség miatt került el a csapattól Makrai László, aki Cegléden folytatja pályafutását, kölcsönben. Eugene Fomumboddal a sorozatos fegyelmi vétségek miatt azonnal szerződést bontott a klub, így ő is a távozók listáján szerepel.

Leitold Tamás a továbbiakban nem tudta vállalni a folyamatos edzésre járást munkahelyi és teremlabdarúgó elfoglaltsági miatt, így a klub nem gördített akadályt távozása elé, kölcsönben Balatonalmádiban szerepel tavasszal, ahogyan Varga Tamás is.

Burcsik Martin a több játéklehetőség reményében az NB III-as Balatonfüred csapatához igazolt. Vágó Levente közös megegyezéssel távozott, és a szintén másodosztályú Zalaegerszeg csapatában szerepel a tavaszi szezontól.

A csapathoz érkezett Kovács Attila kapus (Paks), aki 92 alkalommal szerepelt az első osztályban. Mellette két fiatal kapus erősíti a keretet: Dániel Csaba a Ferencvárost hagyta el. Többszörös korosztályos válogatott, a jövő nagy tehetségének tartják. Schmidmajer Ádám a veszprémi U19-csapat hálóőre, az őszi szezonban mutatott látványos fejlődése miatt került fel a felnőtt csapathoz.

A hátvédsorba két középsővédő érkezett: a felvidéki Radványi Dávid korábban a Vasas és a Nyíregyháza labdarúgója volt Magyarországon, három alkalommal az első osztályban is szerepelt. Tóth Ferencet az MTK adta kölcsön erre a félévre, ő is többszörös utánpótlás-válogatott.

A középpályára az erdélyi Berde István érkezett, aki a Győr mellett Gyirmóton és a BKV Előre csapatában szerepelt korábban. Három alkalommal az NB I-ben is pályára lépett. Ihász Patrik korábban is a csapat tagja volt, de most a VFC USE-ból átigazolt a felnőtt csapatba. Meiczinger Bence a Győri ETO-ból igazolt vissza a VFC USE-ba. Kettős játékengedéllyel ő is szerepel a VFC felnőtt keretében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik