NB I

Szerb védőre pályáznak

A szombathelyiek legújabb kiszemeltje a Veszprém rutinos balhátvédje, Predrag Bosnjak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás vezetőedzője a minap azt nyilatkozta a klub honlapján, hogy „ami a keretünket illeti: baloldali védőt, jobboldali támadót igazolnunk kell, de egy centert is el tudnék képzelni. Balhátvédre két, jobboldali támadóra pedig egy konkrét kiszemeltem van.”

A Rangadó.hu értesülései szerint a Haladás az NB II-es Veszprém védelmének oszlopát, Predrag Bosnjakot. Az említett két balhátvéd közül ő az egyik… A tréner jól ismeri kiszemeltjét, hiszen előző csapata, az FC Ajka vezetőedzőjeként többször látta testközelből.

Rutinos, 27 éves játékosról van szó, aki Szabadkán született, az FK Kikindaban kezdte pályafutását, majd az FK Novi Sad játékosa lett. 2010 februárjában igazolt Nyíregyházára, 11 élvonalbeli meccsen lépett pályára, és egy gólt szerzett. 2011 nyarán szerződött Veszprémbe, ahol már az első szezonban alapember lett, 27 meccsen játszott, a jelenlegi idényben pedig mind a 15 őszi találkozón ott volt a pályán, kétszer gólt is szerzett, legutóbb éppen a szombathelyiek második csapata ellen.

A nyíregyházi időszakban egy hetet Kecskeméten töltött, próbajátékon, de végül nem szerződtették.

Értéke a transfermarkt.de oldal szerint jelenleg 150 ezer euró, ami azért lehet fontos tényező, mert élő szerződése van Veszprémben. A Rangadó.hu megkeresésére a játékos ügyeit intéző menedzseriroda részéről Illés Zoltán elmondta, hogy a játékosnak van több élvonalbeli megkeresése is, de hogy a Haladás köztük van-e, azt nem kívánta megerősíteni, de cáfolni sem.

Bosnjak érkezése azért is lenne érdekes, mert Aczél Zoltán edzői időszakában a szlovák Branislav Fodrek és Marian Sluka személyében két idegenlégiós is játszott a Haladásban, de Artner Tamás tavaly nyár óta kizárólag magyarokat foglalkoztat.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy a szombathelyi klub részéről történt-e már hivatalos megkeresés a játékos ügyében. Úgy tűnik nem, mert a Veszprém FC ügyvezetője, Cseresznyés Péter csak annyit mondott: „Nincs semmiféle hivatalos információnk ezzel kapcsolatban.”.

Olvasói sztorik