NB I

Dudás kell a Haladásnak?

Barczi Dávid megszerzése kútba esett, ezért most a Győri ETO középpályása került a célkeresztbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülése szerint Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője szorgalmazza a győri Dudás Ádám, vagy a székesfehérvári Haraszti Zsolt megszerzését. A szombathelyi tréner elsőszámú kiszemeltje az újpesti Barczi Dávid volt, de ő Belgiumban tölti a tavaszt, kölcsönben.

Dudás megszerzése elvileg nem tűnik lehetetlennek, hiszen az ősz folyamán kiderült, hogy nem Pintér Attila vezetőedző szíve csücske. A 24 éves középpályás a 17 forduló során mindössze egyetlen egyszer volt kezdő, további hétszer pedig csereként lépett pályára, s egy gólt szerzett. Igen ám, de a mellőzöttség nem szegte kedvét, ennek ékes bizonyítéka, hogy a Magyar Kupában négy mérkőzésen volt kezdő és hét gólt lőtt. A Ligakupában háromszor kezdett, kétszer becserélték, ebben a sorozatban háromszor volt eredményes, az NB II-ben pedig öt meccsen játszott kezdőként, és egy gólja van.

Ha tehát a könnyebb ellenállás felé indulna, kapóra jöhetne neki a szombathelyi lehetőség. Viszont eddig nagyon úgy tűnt, hogy ő inkább a nehezebb utat választja, és nem riad vissza a küzdelemtől a kezdőcsapatba kerülésért. Persze, nem elhanyagolható tény, hogy őszi viszonyokat némileg módosította az észt Tarmo Kink visszatérése. Ezzel Dudás esélyei tovább csökkentek az alapemberré válásra, bár jelenleg is Törökországban edzőtáborozik a győri csapattal, és az edzőmeccseken is pályára lép.

– Lehet, hogy van alapja. Nem mondom, hogy nincs, de hivatalosan minket még nem kerestek ebben az ügyben Szombathelyről – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a Lotus Sports Management magyarországi vezetője, Hrutka János.

A korábbi kiváló játékos hozzátette, máshonnan viszont már volt konkrét érdeklődés, Magyarországról és külföldről egyaránt. Hrutka kifejtette: fontos lenne a rendszeres játéklehetőség Dudás számára, de ahhoz, hogy a téli átigazolási időszakban komolyan felvetődjön a távozása, az kell, hogy a játékos és a Győri ETO is megtalálja a számításait a transzferben, ehhez pedig a szombathelyiek anyagi lehetőségei nem feltétlenül elégségesek…

– Győri nevelésű játékosról van szó, ezért sem elsődleges cél most a távozása. Egy abszolút bajnokesélyes csapatból eljönni nem mindig jó választás, bár néha más szempontokat is figyelembe kell venni – magyarázta a menedzser.

Példa és ellenpélda

A Videoton játékosával, Haraszti Zsolttal is ugyanaz a helyzet, mint Dudással: keveset játszott ősszel, de továbbra is az első keret tagja, és az edzőmeccseken rendszeresen pályára lép. Ez persze nem garancia semmire, hiszen például Busai Attila is lehetőséget kapott a Ferencváros felkészülési mérkőzésein, aztán egyik percről a másikra csatlakozott a Szolnok csapatához, amellyel a horvátországi edzőtáborba is elutazott…

Olvasói sztorik