NB II

A kapus újra tűzvonalban

Kovács Attila hosszú kihagyás és súlyos sérülés után az NB II-ben visszatér a gólvonal elé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyolc és fél év után távozott Paksról a kapus, Kovács Attila. A 31 éves játékos eddig 92 élvonalbeli mérkőzésen védett, és 2004 nyarán került előző egyesületéhez. Mivel azonban Tomiszlav Szivics úgy döntött, hogy az élvonalbeli keretben Csernyánszki Norbert mellett Németh Gáborra számít, Kovács a klubváltás mellett döntött. Nem is marad sokáig csapat nélkül, hiszen az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Veszprém FC fél évre kölcsönvette, így hétfő óta már új állomáshelyén készül a bajnokság tavaszi folytatására.

Kovács Attila a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a sérülése után úgy döntött, még egyszer nem szeretne eltékozolni fél évet, ezért volt rossz számára az elmúlt ősz.

– Miként alakult az elmúlt hetek csapatkereső időszaka?
– Úgy döntöttem, elfogadom a Veszprém ajánlatát. Számítanak rám, úgy gondolják, hogy én kellek nekik. Márpedig pont olyan csapathoz akartam menni, ahol én kellek – magyarázta Kovács Attila. – Tehát idén nyárig kölcsönben a VFC játékosa leszek, aztán majd meglátjuk a folytatást, ami nyilván attól is függ majd, hogyan alakul a veszprémi csapat szezonja, tehát sikerül-e kiharcolni az egycsoportos NB II-be jutást. Meglátjuk, hogy Pakson hogy gondolkodnak rólam, hiszen ott lejár a szerződésem, és már teljes mértékben szabadon igazolható leszek. Meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre a veszprémiek is csak fél évben gondolkodnak.

– Furcsa lesz újra rendszeresen, hétről-hétre tétmeccsen védeni?
– Ez volt az egyik oka, hogy váltottam Paksról. Az új edző, Tomiszlav Szivics nem velem képzeli el a második számú posztot, a második csapatban néha-néha védeni pedig nehéz dolog. Egyszer játszom, aztán két-három hétig nem. A sérülésem után úgy gondoltam, még egyszer nem szeretnék eltékozolni fél évet, ezért volt rossz az elmúlt ősz. Veszprémben versenyhelyzet van, és végre tudok játszani. Remélem, jó fél szezon lesz, és tudok segíteni a csapatnak, hiszen azért hoztak. Bízom benne, hogy jó formában leszek, de már tudom, hogy nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy ne legyek sérült. Bírják a lábaim, a többinek jönnie kell!

– Milyenek az első benyomásai új állomáshelyén?
– Már megy a felkészülés, hétfő délután óta edzek velük, csak a hó bezavart… Nagyon leszakadt az ég, teremben és műfüvön edzünk, de elég nehéz ilyenkor mozogni. Vissza kell szereznem formámat, azon vagyok, hogy ez sikerüljön. Sok edzőmeccsünk lesz, ez is segít majd, és a jó társaság is adott. Az edzőktől minden segítséget megkapok, hogy tudjak játszani, és jó erőben legyek.

– Volt érdeklődés máshonnan is?
– Éppen akkor, amikor a Veszprémmel megbeszéltem, hogy hétfőn csatlakozom, jött egy megkeresés Szigetszentmiklósról. De a veszprémiekkel akkor már mindent megbeszéltem, és nem akartam változtatni. Zoran Kunticsnak mondtam, hogy nem szeretnék változtatni, mert az nem lenne korrekt.

Jelentős kapusmozgás

A Veszprém FC kapusai közül Kiss Máté kölcsönszerződése lejárt, és visszatért Paksra, de távozik Kádár Balázs és Tarczy Pál is. Az érkezők között lehet egy fiatal horvát játékos, aki már a bakonyi megyeszékhelyen edz, vagy egy fiatal, utánpótlás-válogatott Fradi-kapus. A 18-19 éves ferencvárosi hálóőr válaszára még várnak a vezetők, csak azután alakítják ki a végleges keretet. A veszprémiek kapusedzője, Varga Tamás is aktív még, de neki kevesebb ideje van, mint a többieknek, hiszen folyamatosan edzi a gyerekeket is.

Olvasói sztorik