NB II

Nem kell, de nem is mehet…

A Soroksárra igazoló Tarczy Pálra Veszprémben nem tartottak igényt, de eleinte nem is engedték el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 27 éves kapus, Tarczy Pál nagy vándornak számít, hiszen 2009 és 2012 között minden félévben csapatot váltott. Korábban megfordult a Haladás, a Pápa, a Celldömölk, az Ózd és a Hévíz hálója előtt, majd az Integrál-DAC, a Kaposvár, a BKV Előre, a Szolnok, a Szigetszentmiklós, illetve a Gyirmót következett. Egy évvel ezelőtt Veszprémben kötött ki, de a bakonyi megyeszékhelyen nem járt sikerrel: előbb súlyosan megsérült, kórházba került, majd anyagi gondok miatt egy ideig nem kapott fizetést. A békés távozás nem jött össze, a klubnál belső fegyelmit indítottak ellene (is), és egyéb nyalánkságok is előfordultak…

A Rangadó.hu megkeresésére Tarczy Pál elmesélte, hogy azért esett a választása az NB III-as Soroksár csapatára, mert bár más ajánlata volt, kényszerpályán mozgott.

– Az anyagi problémák miatt jött el Veszprémből?
– Nem szeretnék a veszprémi távozásomról beszélni. Magamban letudtam ezeket a dolgokat, úgysem tudok jól kijönni ebből az egészből – kezdte Tarczy Pál. – Nem akarok senkinek sem rosszat, nekem elég volt annyi, hogy el tudtam jönni… Egyelőre nem tudom, hogy kiadták-e a játékengedélyemet, mert eleinte úgy volt, hogy nem tartanak rám igényt, de nem is engednek el. Ezt most soroksári vezetők intézik.

– Miért pont egy harmadosztályú csapatot választott?
– Ez is a Veszprémre vezethető vissza… Nem engedtek NB I-be és NB II-be sem, csak ide, Soroksárra. Pedig voltak megkeresések, de nem volt választási lehetőségem. Veszprémben nem engedtek edzeni, az új csapatomhoz ezen a héten csatlakoztam.

– Idén még csak huszonnyolc éves lesz, de számos klubban megfordult már. Melyik időszakra emlékszik szívesen?
– Mindenhova jó emlékek fűznek. A legszívesebben talán Pápára gondolok, illetve a Haladásra, hiszen ott nevelkedtem. Szolnokon is jó volt, de mondom, igazából mindenhol tanultam valamit, és új ismeretségeket kötöttem. Soroksárt sem tartom visszalépésnek, hiszen nem csak teljesítményben lehet és kell fejlődni, hanem mentálisan is, és ez most erről szól. Egyet vissza, kettőt előre! Mindent megteszek, hogy sikeresebb legyen a Soroksár, és egész jó csapat alakul ki!

Olvasói sztorik