NB II

Kikaptak, de helytálltak

A Haladás II 2-1-re kikapott Ajkán, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás II-ben a visszajátszókon kívül sérülés miatt Tóth Dominik, Fider Ádám és Kaiser László is hiányzott. A második percben egy jobboldali ajkai támadás során Sowunmi két csel után, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A 15. percben Hegedűs János tizenegyesből egyenlített (1-1). Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A 25. percben az ajkaiak lőhettek büntetőt, de Subicz a léc fölé lőtte a labdát. A 29. percben ügyes ajkai támadás végén Mihalecz Péter jobboldali, jó ütemű beadását Sowunmi a jobb felső sarokba fejelte (2-1).

A második játékrészben is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, több gól már nem született. A döntetlen talán reálisabb lett volna. Az előző négy előkészületi mérkőzéshez képest jobban működött az ajkaiak védőjátéka, azonban a helyzetkihasználás még hagy némi kívánnivalót maga után.

– Annak ellenére, hogy az első félidőben két gólt kaptunk, végig egyenrangú partnerei voltunk az ajkaiaknak. A párharcok jelentős részét megnyerték, ám bizonyos játékhelyzetekben, játékszituációkban felülmúltuk őket. A második félidőben voltak periódusok, amikor hosszú percekig fölénk kerekedett az Ajka, viszont megúsztuk gól nélkül. Így ebben a negyvenöt percben elégedettek lehettünk a csapat védekezésével – értékelt a klub honlapján Tóth László, a Haladás II trénere.

Felkészülési mérkőzés

FC Ajka – Szombathelyi Haladás II 2-1 (2-1)

Ajka, műfű, 50 néző. Játékvezető: Mohos

Ajka: Jánosa (Balogh) – Péter P. (Sallér), Subicz (Kovács Sz.), Pákai, Gunther (Domján), Horváth (Kovács Zs.), Nagy, Kanta Sz. (Pavliczky), Czanik (Szabó P.), Sowunmi (Major), Mihalecz (Szalai). Edző: Németh Zoltán

Haladás: Mursits (Megyeri) – Zsirai (Angyal), Jagodics M. (Jagodics B.), Szeles (Füredi), Dallos – Hanzl (Győrffy), Tóth L., Halmai (Tóth D.), Hegedűs – Medgyes, Márkus. Edző: Tóth László

Gólszerzők: Sowunmi (2., 29.), illetve Hegedűs (tizenegyesből 15.)

Olvasói sztorik