NB I

Kenesei lábát is megműtik!

Kenesei Krisztián Achilles-műtét előtt: „Eddig bírta a lábam, komoly fájdalmakkal edzettem.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú ideje, több mint másfél éve bajlódik az Achillesével a Haladás rutinos csatára, Kenesei Krisztián. Hol jobban, hol kevésbé érez fájdalmat, ezért többször ki kellett hagynia hosszabb-rövidebb időszakokat. Előfordult, hogy könnyített edzésmunkát végzett, de volt olyan is, hogy egyáltalán nem tréningezett és nem játszott. Pihentette, ami használt is, meg nem is. Rövidtávon néha jobb lett, de a problémát nem orvosolta. A téli szünetet követően ismét elkezdődött a felkészülés, és a fájdalmak ismét előjöttek. Butaság lett volna így nekiindulni a tavaszi szezonnak, ezt a 36 éves játékos is belátta, ezért szakemberhez fordult, aki kimondta a döntő szót: műtét!

– Az ősz folyamán volt egy periódus, amikor egész jó volt a lábam. Aztán elkezdett egy picit fájni, és az NB II-ben az utolsó meccsünkön, Veszprémben éreztem egy pattanást az Achillesemnél. Beszakadt valami, és keletkezett egy luk Achillesem mellett – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Kenesei Krisztián. – Akkor is fájt, amikor elkezdtük a felkészülést, de mostanra eljutottam odáig, hogy tényleg nagyon fájt. Nem lett volna értelme tovább halogatni a beavatkozást, és egy ideje már tudtam, hogy nem úszhatom meg a műtétet. Ki kell tisztítani, mert teli van folyadékkal és vérrel. Reméljük, csak ennyiről van szó.

Mohácsi János doktor elmondta a játékosnak, hogy ha elszakadt volna az Achillese, akkor pótolni kellene azt a területet, ami nyilvánvalóan egy sokkal komplikáltabb beavatkozást, és sokkal hosszabb felépülést jelent.

– Megvizsgált, és úgy tűnik, nem szakadt el, de jobb, ha műtét közben is szemügyre veszik. Hétfőn reggel kerül sor az operációra, Székesfehérváron – magyarázta Kenesei Krisztián. – Eddig bírta a lábam, komoly fájdalmakkal edzettem. Ha nincs komplikáció, akkor három héttel később ismét edzhetek, tehát olyan sokat nem is kell kihagynom. Bízom benne, hogy március közepén-végén már játszhatok, és segíthetek a csapatnak.

Olvasói sztorik