NB I

Keneseit a második csapathoz küldték

Korolovszky után újabb rutinos játékossal „erősített” a Haladás NB II-es csapata..

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője fegyelmezési okokból úgy döntött, hogy Kenesei Krisztián, az együttes 35 éves támadója a további utasításig a másodosztályban szereplő tartalékcsapat edzéseit látogatja. A tapasztalt támadó szombaton, az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen (2-0) csereként beállva gólt szerzett, ezt pedig úgy ünnepelte, hogy kifutott, majd leült a kispadra. Többen úgy értelmezték, hogy ezzel azt demonstrálta, helye lenne a kezdőcsapatban – írja a haladasfc.hu.

A honlap közli azt is, hogy nem vetődött fel Kenesei Krisztián szerződésének felbontása. Artner számára az intézkedéshez nem volt szüksége tulajdonosi döntésre, hiszen ez a klub szabályzata szerint az edzői jogkörhöz tartozik.

Artner Tamás a klub honlapján elmondta, egyetlen játékos sem engedheti meg magának Haladás-mezben, hogy így viselkedjen. A 29-szeres válogatott csatár eddig hat gólt szerzett az OTP Bank Ligában, a jelenlegi idényben.

– Elfogadom a döntést – mondta Kenesei este a haladasfc.hu oldalon. – Nehéz mit mondani, de Artner Tamás meghozta ezt a határozatot. Egy pozitívum van, hogy a ZTE ellen egy presztízsmeccsen erősíthetem a Haladás NB II-es csapatát szombaton. Ez nagyon fontos meccs a drukkereknek. Edzeni fogok a második csapattal, a meccseken is mindent megteszek, de azt is elárulom, hogy nem szeretnék a másodosztályba lebútorozni. Úgy érzem, nem vagyok odavaló. A bajnokság végén le kell ülnünk a vezetőkkel beszélni a hogyan továbbról. Öt éve élek Szombathelyen, ha nem is lettem szombathelyi, de nagyon szeretek itt lenni, kötődöm a városhoz.

Vajon Kenesei szerint még van visszaút számára?

– Én dolgozni fogok, de ez nem rajtam, hanem Artner Tamáson múlik – mondta erről a rutinos gólvágó.

A klub hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint mostantól szigorú büntetésre számíthat az a Haladás-futballista, aki meccs közben vagy után kiinteget, netalán kidumál a közönségnek, kritizálja őket. A tulajdonosokkal egyetértésben a szakmai stáb úgy döntött, az ilyen jellegű cselekedetet alapból 100 ezer forinttal bünteti a klub. Ez az összeg hangsúlyos esetben emelkedhet is.

Olvasói sztorik