NB II

Ez aztán a meglepetés!

A nyolcgólos Petneházi Márk nem számított rá, hogy nem számítanak rá Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy reményekkel igazolta át tavaly nyáron Orosházáról a 24 éves középpályást, Petneházi Márkot az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus csapata, és ő maga is motiváltan érkezett. Az őszi szezon folyamán úgy tűnt, hogy nincs is semmi probléma, a korábban Angliában és Zalaegerszegen is megfordult játékos nem okozott csalódást, jó teljesítményt nyújtott, fontos gólokat lőtt. A csapat nem mindig tudta az elvárt eredményt produkálni, bár a Magyar Kupában sokáig szépen menetelt, a bajnokságban olykor botladozott, és a téli szünetben csupán a hetedik helyen áll. A vezetők ennek ellenére kiadták a jelszót: irány azt NB I, és két menetben megváltak összesen hat játékostól. Köztük volt Petneházi is, akivel ráadásul csak a felkészülés első hetének végén, múlt szombaton közölték mindezt, így a csapatkeresést is megnehezítették számára…

– Enyhén szólva nagy meglepetés volt Brekk János szakmai igazgató szombati bejelentése…
– Számomra legalább akkora volt, vagy még nagyobb, és ahogy az interneten olvastam, a szurkolók számára is… Egyáltalán nem számítottam rá, de szombaton az edzés után megtudtam, hogy nem számítanak rám. Az indoklás szerint a posztomra érkezett két új játékos, ezáltal nem biztosított a helyem a kezdőcsapatban. Mivel én játszani szeretnék, elmehetek – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Petneházi Márk.

– Montvai Tibor játékára sem tartott igényt a klub, de vele december közepén közölték mindezt…
– Nem esett jól, hogy a felkészülés kezdete után szóltak. Nem mondom, hogy könnyű helyzetben vagyok, de azt sem, hogy nehézben. Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül új csapatot találnom, hiszen annyira nem volt rossz az őszi teljesítményem… A bajnokságban három, a Magyar Kupában öt gólt rúgtam, ráadásul nem is a rendes posztomon szerepeltem. Végig védekező középpályásként számítottak rám, onnan rúgni nyolc gólt fél szezon alatt, szerintem nem olyan rossz…

– Megbánta, hogy tavaly nyáron Orosházáról átigazolt Nyíregyházára?
– Nem, egyáltalán nem! Örömmel jöttem és hosszútávra terveztem itt, egyáltalán nem gondoltam, hogy fél év után befejeződik… Csalódott vagyok, de ilyen a futballistaélet, bármikor történhet ilyen. Egyébként nagyon jól éreztem magamat, jó kapcsolatot alakítottam ki a csapat összes tagjával, tetszik a város is, a klubban sem volt semmiféle konfliktusom. Már egész jól belerázódtam az itteni életbe, ezért is hatalmas meglepetés és csalódás, ami történt.

– Lehet már sejteni, hogy merre tovább?
– Még nem tudok semmit, mert nagyon friss a dolog. Először fel kell bontanom a szerződésemet, most ez a legfontosabb. Remélem, minél hamarabb megtörténik, és elindulhat a csapatkeresés. A legmegfelelőbb helyre szeretnék kerülni szakmai és anyagi szempontból egyaránt, bár nyilván elsősorban szakmailag, hiszen még mindig nagyon fiatal vagyok.

Nyíregyházán edz Tóth Máté

Korosztályos válogatott védőt tesztel a Spartacus: Tóth Máté a Vasastól érkezhet Nyíregyházára. A belsővédő rendszeresen tagja volt az U21-válogatottnak, és az NB I-ben az angyalföldiek alapemberének számított. Ősszel a másodosztályban kevesebb lehetőséget kapott, ezért az év végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg. Hétfőtől a Spartacus keretével készül, amennyiben megfelel, szombaton szerződést kínálhatnak neki. Hasonló a helyzet azzal a litván baloldali védővel, akinek a repülőgépe hétfőn száll le Budapesten. A játékos délután érkezik Nyíregyházára, és kedden reggel már részt vesz az edzésen – áll a klub honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik