NB II

Négyen távoznak Nyíregyházáról

Montvai Tibor, Simon Attila, Sipos Tamás, valamint Németh Károly vezetőedző sem marad a Spartacusnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Keleti-csoportjának hatodik helyén telelő Nyíregyháza Spartacus vezetése értékelte az őszi szezont, és döntött a keret átalakításáról. Mivel a csapat az élvonalat célozza meg, több poszton is lesz változás. Három játékos, és a vezetőedző is távozik a klubtól – áll a hivatalos honlapon.

– Rapszodikus volt a csapat teljesítménye – mondta Sipos Zoltán ügyvezető. – Ezt a szakmai vezetés, és a tulajdonos is így értékelte. Néhány kiugróan jó teljesítmény volt ugyan, de a keret és az anyagi háttér is rendelkezésre állt ahhoz, hogy előrébb végezzünk a tabellán. Számunkra egyértelműen csalódás a mostani helyezés, ezért is születtek olyan döntések, amelyek befolyásolni fogják a csapat jövőjét. Néhány játékos esetében nem értettük, hogy ilyen körülmények mellett miért nem tudtak jobb teljesítményt nyújtani. Azt bizonyították, hogy képesek jobban játszani, hiszen volt néhány jó találkozójuk, például NB I-es csapatok ellen, de utána jöttek meglepetés-döntetlenek és vereségek. Az a döntés született, hogy a jövőben nem számítunk Montvai Tiborra és Simon Attilára, Sipos Tamást pedig a sérülése miatt szeretnénk megerősíteni, ezért őt kölcsön adjuk tavaszra.

Ami az igazolásokat illeti, két labdarúgóval már megállapodtak a szabolcsiak, és további játékosokkal tárgyalnak, valamint érkeznek majd próbajátékosok is, így néhány poszton még lehet változás.

– Olyan csapat kell, amelynek célja egyértelműen az NB I-be jutás. A szakmai stábban is van változás, Németh Károly vezetőedző is távozik – magyarázta az ügyvezető. – A gyengébb őszi teljesítmény nem csak a játékosoknak köszönhető, a stábon is változtatni kell. Mi azt szeretnénk, ha a jövőben egy sokkal támadóbb felfogású csapat lépne pályára, ezért hoztuk a döntést, amely szerint közös megállapodással szerződést bontunk a vezetőedzővel. A többi szakmai részt Brekk János elemzi majd, és ő dönt az esetleges kérdésekben. A tulajdonos maradéktalan bizalmát élvezi a klubmenedzser. Az ő szakmai és emberi hozzáállása számunkra megnyugtató, és azt gondoljuk, vele el tudjuk érni a kitűzött célokat.

További információ, hogy Kovács Ádámot a belga harmadik vonalból keresték, Farkas Attilát és Márton István pályaedzőt pedig megműtötték.

Olvasói sztorik