NB II

Nyíregyházi szimulánsok

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik helyen zárta az őszi szezont a Nyíregyháza Spartacus az NB II Keleti-csoportjában. Brekk János klubmenedzser a szabolcsiak hivatalos honlapján értékelte a bajnokság első felét, és egyáltalán nem fukarkodott a kritikával!

– Tíz hónappal ezelőtt ült az öltözőben tizenkét fiatalember, akik itt maradtak, miközben úgy tűnt, megszűnik a csapat. Innen kezdtünk el építkezni. Ha azt nézzük, hogy tíz hónap után a hatvanadik percben még továbbjutásra álltunk a Debrecen ellen, akkor azt mondom, nem volt ez olyan rossz – utalt a válságos időszakra Brekk János. – Viszont ha csak az őszi statisztikát olvassuk el, akkor azt mondom, nagyon rossz volt. Az első öt hely megszerzése volt a cél, és nem vagyunk nagyon lemaradva, de az idegenbeli teljesítményt nehéz elfogadni.

A klubmenedzser továbbra is úgy véli, nekik van az egyik legerősebb keretük a nevek alapján.

– Néhány játékos azonban, akit idehoztam, és akiben nagyon bíztam, becsapott – szögezte le a szakvezető. – Ezért egész ősszel kerestük az ideális szerkezetet. De beszélhetnék a védők egyéni képességeiről, a sérüléseikről, amik szintén negatívan befolyásolták a teljesítményt. Sajnos kiderült, hogy néhány játékos hiába nagy név, mentálisan nem elég erős.

A posztonkénti értékelés során Brekk János kijelentette, a kapuban nincs gondjuk addig, amíg Balogh János áll a gólvonal előtt, de hosszútávon kell majd mögé egy hasonló szintű kapus.

– A védelemben van a legnagyobb problémánk. Talán Ambrusz Árpád az, aki hozta a kötelezőt, de a védelmet újra kell építenünk. A középpályán nem lenne gondunk. Jó játékosaink vannak, de nincs közöttük olyan, aki irányító típusú. Érdekes, hogy tavasszal részben ugyanezekkel a játékosokkal győzni tudtunk, most amikor nekünk kellett volna beszorítani az ellenfelet, ez nem ment.

A klubmenedzser elmondta azt is, most értette meg, hogy az NB I-es csapatok miért vannak tele külföldiekkel.

– Nálunk minden rendben volt, de néhányan vélt vagy valós sérülésekkel kibújtak a mérkőzések alól. Rengeteget kellett cserélnem az első félidőben, és néha úgy érzetem, nem volt mögötte valódi sérülés. Olyat labdarúgót kell hoznunk, aki a kezdőbe kerül, és akivel elérhetjük a minimális célt, az első ötbe kerülést – magyarázta Brekk János.

Olvasói sztorik