NB II

„Nem reális a helyezésünk!”

Regedei Csaba szerint nagy szerencse, és a rivális botlása is kellene, hogy legyen esély a feljutásra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy félidő híján az egész őszi szezont a pályán töltötte az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmót FC csapatában Regedei Csaba. Mind a 15 alkalommal kezdő volt, és csak a Baja elleni 3-1-es vereség alkalmával hívta le a szünetben Csank János vezetőedző. Nem csak erről a találkozóról őriznek azonban rossz emlékeket a győriek, köztük a rákospalotai, újpesti, dunaszerdahelyi és pécsi időszak után hazatérő 29 éves védő.

A várakozásoknál gyengébben teljesítő, a tabella negyedik helyén álló Gyirmót tavaszi kilátásairól a Rangadó.hu érdeklődésére Regedei kifejtette: a sorsuk már bőven nem a saját kezükben van.

– Otthon, édes otthon?!
– Hazaköltöztem, ami jó dolog, jó érzés. Jól érzem magam, sok ismerős arc vesz körül, de van hiányérzetem az őszi szezon után, mert szerintem nem reális a helyezésünk. Többre vagyunk képest, de ez különböző okok miatt nem jött ki – kezdte Regedei Csaba.

– A sok sérülésre gondol?
– Kétségtelen, hogy ez is közrejátszott. De voltak olyan meccseink, amelyeket nem tudtunk tizenegy emberrel befejezni, és rengeteg egyéni hiba is becsúszott, ezeket nem bírtunk el. Persze, hibából születnek a gólok, de mi olyan szériában voltunk, hogy ha valaki hibázott, abból mindig gólt kaptunk.

– Mit hozhat a tavasz? Újratervezést?
– A sorsunk már bőven nem a mi kezünkben van. Ha nagyot nem hibázik a Puskás Akadémia, ez a bajnokság már eldőlt… Nekünk hajtanunk kell azt a tervet, amit a szezon elején kitűztünk. Ha a felcsútiak pontokat vesztenek, mi pedig nem botlunk a tavaszi időszak elején, az olyan lökést adhat a csapatnak, hogy talán oda tudnánk érni a tabella élére. Ha fogynának a pontok, nőne a nyomás, amit nehéz elviselni. De mondom, ehhez nagy szerencse, és a riválisunk botlása is kellene.

– A mostani időszak kizárólag a pihenésé?
– Az első két hétben a család és a barátok látogatása a program. Passzív pihenés! Az ünnepek előtt elkezdek majd mocorogni, hogy az alap-állóképességem rendben legyen, és ne pluszkilókkal kezdjem a januári munkát. Az ember ilyenkor nem szakad szét, de karban kell tartania magát.

Csank öt alapembere

Regedei Csaba tehát 45 perc híján végigjátszotta az őszi bajnoki szezont, de ezzel nem ő a csúcstartó a Gyirmót csapatában, hanem a kapus, Holczer Ádám, aki mind a 15 meccset végigvédte. Balog Zoltán pontosan ugyanannyi időt töltött a pályán, mint Regedei, azzal a különbséggel, hogy őt a Zalaegerszeg elleni, idegenbeli meccs szünetében hívta le Csank mester. Csizmadia Csaba is mind a tizenöt alkalommal kezdő volt, a Puskás Akadémia ellen a 41., a Paks II ellen pedig az 52. percben cserélték le. Szintén alapembernek számított Oross Márton, aki ugyancsak pályára lépett mind a tizenöt bajnokin, de négyszer le, egyszer pedig becserélték.

Olvasói sztorik