Hírek

„A meccset nem tudja más pótolni!”

A születésnapos Regedei Csaba jól viseli a megpróbáltatásokat, hiszen már jó néhány alapozáson túl van.

Kapcsolódó cikkek

Január 16-án, azaz ma, hétfőn ünnepli 29. születésnapját a Pécsi MFC játékosa, Regedei Csaba! A baranyaiak védője kíváncsi, mire képes az új nigériai csapattársa, és már várja az edzőmeccseket. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, három-négy új játékossal megerősödve minden bizonnyal szép eredményeket érhetnek elé tavasszal.

– Sikerült hasznosan tölteni a téli szünetet?
– Igen, nagyon jó volt, és úgy érzem, ránk is fért a pihenő, hiszen nyáron csak öt szabadnapunk volt. Most három hét pihenőt kaptunk, de volt egy tíznapos kötelező program, amely futást és konditermi gyakorlatokat tartalmazott – mesélte a Rangadó megkeresésére Regedei Csaba.

– A felkészülés eddigi fázisa milyen gyakorlatokkal telt?
– Az első két és fél hétben az alap-állóképesség kialakítása a cél hosszabb futásokkal, délután pedig labdás játékokkal, kapura lövéssel. Általában hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken egyaránt két edzésünk van, és a közös ebéd is a napirend része. Megterhelőbb, mint a bajnoki ritmus, de hozzá vagyunk szokva ehhez, hiszen ez nem az első és nem is a második alapozás, amit végig kell csinálnunk. Persze, a meccset nem tudja más pótolni, de ezen a héten már két mérkőzést is játszunk, hiszen jönnek próbajátékosok.

– Új nigériai csapattársuk szerződtetése, és a vezetők nyilatkozatai is azt sugallják, hogy nem csak szinten akarják tartani az együttest, hanem fokozni az eddigi jó teljesítményt.
– Új játékosunk ma csatlakozott hozzánk, most írta alá a szerződését, ezért játszani még nem láttuk, de hamarosan majd kiderül, hogy mit tud! Mi is kíváncsiak várjuk! Egyébként normális srác… A csapatnak nyilván van hova fejlődnie, érthető, hogy a vezetők is ki akarják hozni a maximumot. Három-négy új játékossal megerősödve szép eredményeket érhetünk el, ugyanakkor nincs konkrét cél kitűzve, az a fontos, hogy legyünk ott az első és a tízedik hely között.

– Az őszi tapasztalatok alapján mely játékelemeken kell fejleszteniük?
– Tovább kell koncentrálnunk! Volt egy-két olyan meccsünk, amit a végén ikszre adtuk. A Paks és a Honvéd elleni találkozókra gondolok, az egyiket a 91., a másikat pedig a 92. percben szúrtuk el. Koncentrálni egészen addig kell, amíg le nem fújják a meccset. Ebben kell változnunk. Nyilván lesznek új elemek is, amelyeket megpróbálunk beépíteni a játékunkba.

Olvasói sztorik