Kiemelt hírek

Megalapozni az őszi menetelést

A pécsi csapat négy, Regedei Csaba pedig három év után tér vissza az élvonalba.

2007-es kiesése után szombat este újra első osztályú mérkőzést játszik a Pécsi MFC! A baranyaiak az OTP Bank Liga első meccsén a Haladás-Sopron Bank együttesét fogadják. A Rangadónak nyilatkozó csapatkapitány, Regedei Csaba az egységes és erős játékoskeretet dicsérte, ugyanakkor megjegyezte, meglehetősen kevés idejük volt a pihenésre és felkészülésre.

– Nagyon várjuk már a rajtot, úgy érzem, rászolgáltunk, hogy ismét az élvonalban szerepeljünk – mondta a Rangadó érdeklődésére Regedei Csaba. – A másodosztályban az utolsó kilenc mérkőzésünket megnyertük, nyolc alkalommal gólt sem kaptuk.

– Megfelelően felkészültek az élvonalbeli szereplésre?
– Nagyon rövid volt a szünet, csak az első két hétben tudtunk erősebb munkát végezni, ami kellett is a csapatnak. Utána öt vagy hat edzőmérkőzés következett, amelyek felemásan sikerültek, de az eredmény ilyenkor nem mérvadó, volt, hogy olyan időszakban játszottunk, amikor két-három edzés is szerepelt a napi programban.

– Az NB II-ben talán voltak könnyebb ellenfelek, de a legjobbak között már aligha lesznek!

– A másodosztályban elvileg, papíron megvolt, melyik csapatok a közvetlen riválisaink, de ezután minden meccs létfontosságú lesz, mindegyik együttessel nagyon meg kell küzdenünk.

– Cél a bennmaradás?
– Konkrét cél még nincs kitűzve, de valóban, szeretnénk magabiztosan bennmaradni, és a tízedik hely környékén végezni.

– Nem csak a pécsi csapat, hanem ön is most tér vissza az NB I-be.
– Utoljára Újpesten szerepeltem az első osztályban, majd egy évre kikerültem a magyar foci vérkeringéséből. A Péccsel előbb a másodvonalban játszottam, ez jó döntés volt, jól választottam. Megvoltak a célok, ki tudtam bontakozni, megtaláltam a számításaimat.

– Hogy érzi, mennyire sikerült megerősíteni a keretet?

– Jelentős erősítés érkezett Nyíregyházáról. Ez minőségi igazolás, de majd a meccsek eldöntik, mennyire volt jó döntés. Mindenesetre egy kétszeres magyar gólkirály szerződtetése jó választásnak tűnik.

– Csapatkapitányként meg kell akadályoznia, hogy klikkesedés alakuljon ki a keretben!
– Ilyentől abszolút nem kell tartani. A Nyíregyházáról érkezett játékosok olyanok, akik abszolút kompromisszum-készek, beleillenek a csapatban. Mi egyébként is azzal nyertünk a másodosztályban, hogy jó csapategységünk volt. Az egyéniségek megvannak, de klikkesedésnek jele sincs.

– Hamarosan itt az idénynyitó a Haladás ellen! Felkészültek a szombathelyiekre?

– Annyit foglalkoztunk velük, amennyit kell. Nagyon fontos mérkőzés lesz, hiszen sokat jelent a jó rajt, szeretnénk a remélt őszi menetelésünket megalapozni. Mindenképpen győzelmet, és jó meccset várok.

– És gondolom, sok nézőt!
– Így van, szeretnénk, ha minden hazai meccsünkön minimum annyian lennének, mint az utolsó NB II-es találkozónkon, a Veszprém ellen. Akkor négy-ötezer ember volt a lelátókon.

Regedei Csaba

A 28 éves védő az Oroszlányi Bányászban kezdett futballozni, majd 1997-ben a Győri ETO FC-hez került. A kisalföldi megyeszékhelyen kerek tíz évet töltött, majd a REAC-ban és az Újpestben is játszott. Egy évig a szlovákiai Dunaszerdahely együttesét erősítette, aztán a Pécsi MFC igazolta le, amellyel idén megnyerte a másodosztály Nyugati-csoportját. Kétszeres felnőtt válogatott.

Olvasói sztorik