NB II

Lőtávolságba érnének

Holczer Ádám szerint lélektanilag könnyebb az NB I középmezőnyében szerepelni, mint az NB II-ben a feljutásért játszani.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 10. forduló
Kozármisleny SE – Gyirmót FC 1-1 (0-1)
Kozármisleny, 600 néző. Játékvezető: Kassai
Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Balaskó Cs., Gadó, Kiss M. – Koller, Szabó B. – Bjelanovics, Boda (Karacs, a szünetben), Zsdrál (Városi, 72.) – Schmidt (Fröhlich, 33.). Edző: Márton Gábor
Gyirmót: Holczer – Csizmadia, Balog Z., Gévay, Illés Gy. (Horváth R., 37.) – Fitos (Erős G., a szünetben), Regedei, Lázár, Tóth N. (Laki B., 63.) – Magasföldi, Oross. Edző: Csank János
Gólszerzők: Szabó B. (89.), illetve Tóth N. (15.)
Kiállítva: Gévay (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjában, a tízedik forduló rangadóján a 89. percben kapott gól miatt csak egy pontot sikerült elhoznia Kozármislenyből a Gyirmót FC-nek (1-1). A vendég kisalföldiek így továbbra is hat ponttal le vannak maradva a listavezető Puskás Akadémiától. A kapus, Holczer Ádám a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, magukban kell keresniük a hibát, amiért nem sikerült nyerniük, hiszen korábban már eldönthették volna a találkozót. A 24 éves hálóőr kitért arra is, hogy a csapat céljai továbbra is változatlanok, vagyis irány az NB I!

– Bosszantónak érzi, hogy a hajrában kapott gól miatt nem tudtak nyerni Kozármislenyben?
– Természetesen nem repestünk az örömtől, de csak magunkat okolhatjuk érte – mesélte elkeseredetten Holczer Ádám. – Az első félidőben sikerült gólt szereznünk, jól játszottunk, a játékrész végén azonban kétszer is nagy helyzetben hibáztunk, pedig ebben a szakaszban eldönthettük volna a találkozót. A 65. percben aztán emberhátrányba kerültünk, ami megváltoztatta a játék képét. A végén egy tévesen megítélt szöglet után rosszul helyezkedtünk és betalált az ellenfél. A bekapott találat után is adódott még egy nagy lehetőségünk, de azt sem sikerült kihasználni.

– Idegenben nem megy úgy a csapatnak, mint odahaza…
– Való igaz, hazai pályán jobban teljesítünk. Két meccset nagyon sajnálhatunk: a bajai és a kaposvári találkozót. Zalaegerszegen is csak döntetlenre futotta, de velük a bajnokság kezdeti szakaszában találkoztunk, és akkor még nem tudtuk, milyen játékerőt képviselnek majd. A Puskástól nagyobb arányban szenvedtünk vereséget, de az egy rangadó volt, kalkulálható vereséggel, őket idehaza kell mindenképpen megvernünk. A mostani, kozármislenyi döntetlen sem számít rossz eredménynek, még ha a játék képe nem is ezt tükrözte. Még egyszer mondom: Baján és Kaposváron kellett volna nyernünk, és akkor öt ponttal előbbre járnánk.

– Korábban több csapattársa is kijelentette, hogy Gyirmóton kimondott cél a feljutás. Ön is hasonlóképpen vélekedik?
– Természetesen, mivel ha végignézünk a mezőnyön, akkor kijelenthető, hogy a mi keretünk a legerősebb. Sok játékosnak van több éves NB I-es tapasztalata, és a vezetők is úgy állnak hozzá a kérdéshez, hogy idén fel kell jutnunk. Én magam is azért igazoltam ide, hogy a feljutásért harcoljak.

– Nem túl nyomosztó ez a nagy várakozás?
– Egy sportoló akkor jó sportoló, ha meg tud felelni a várakozásoknak, tud nagy tét alatt is játszani. Az talán igaz, hogy lélektanilag könnyebb az NB I a középmezőnyében szerepelni, különösebb elvárások nélkül, mint az NB II-ben a feljutásért játszani. Azonban én pont ezért is igazoltam ide, hiszen lett volna ajánlatom az élvonalból is… Szeretek nagy célokért küzdeni, minden meccsre úgy készülni, hogy meg kell nyernünk.

– Legközelebb a Haladás II látogat Gyirmótra. Milyen mérkőzésre számít?
– Számomra némiképp meglepő, hogy ilyen jól szerepelnek eddig a bajnokságban, hiszen két ponttal állnak csak rosszabbul nálunk. Sok múlhat azon is, hogy hány visszajátszójuk lesz, de mi mindenképpen győzelemre számítunk ellenük. Jó lenne az élen fordulnunk, vagy legalább lőtávolságba érnünk, és ehhez minden győzelem szükséges.

Olvasói sztorik